Φιλοξενία Ολλανδών μαθητών στο πλαίσιο του Erasmus στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 10:38 Φιλοξενία Ολλανδών μαθητών στο πλαίσιο του Erasmus στη Λαμία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus, φιλοξένησε 6 μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς του σχολείου AERES από την Ολλανδική πόλη Velp για 5 ημέρες, από τις 8/4/2024 έως 12/4/2024.

Το πρόγραμμα του ολλανδικού σχολείου ονομάζεται ΚΑ1 “Talent for Growth”. Η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, η συνεργασία με σχολικές μονάδες άλλων βαθμίδων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν τη βάση της Διαπίστευσης Erasmus.

Οι μαθητές ανήκουν στον Όμιλο Περιβάλλοντος του σχολείου τους και το ταξίδι τους ήταν μια ευκαιρία να συνεργαστούν με αντίστοιχο όμιλο του 1ου Γυμνασίου Λαμίας  και να γνωρίσουν την πόλη μας. Το σχολείο είναι βρίσκεται στην πόλη Velp https://www.aeresvmbo.nl/velp  και οι  μαθητές του ακολουθούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών. Το Aeres VMBO Velp είναι γνωστό ως ένα πράσινο, δημιουργικό σχολείο, όπου όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Είναι η 2η φορά που η ΔΠΕ φιλοξένησε το  Aeres VMBO Velp στην πόλη μας.

Το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας υποδέχτηκε την αποστολή για τρεις ημέρες και οργάνωσε δραστηριότητες σχετικές με το πρόγραμμα. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές έμειναν σε σπίτια Ελλήνων μαθητών, παρακολούθησαν μαθήματα  για την Κλιματική Αλλαγή, επισκέφτηκαν τις Θερμοπύλες, τον Γοργοπόταμο, τις ιαματικές πηγές Δαμάστας, το Αστεροσχολείο Υπάτης, τα Λουτρά Υπάτης και γνώρισαν τις γειτονιές της Λαμίας μέσα από το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την ΔΠΕ και είχαν συνομιλία για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και ειδικότερα τα «πράσινα σχολεία» με τον Διευθυντή κ. Ευθύμιο Γκούμα.

Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Λαμίας: Ακριβού Ευθυμία –Ελπίδα, Αντωνοπούλου Χριστίνα,  Γιάνναρη Αγγελική, Δραχτίδη Νικολέτα, Ζαγγανά Ελένη, Καραδήμα Νεφέλη και Παπαιωάννου Έρρικα και οι οικογένειές τους μοιράστηκαν μια ξεχωριστή εμπειρία και έδωσαν υποδειγματική φιλοξενία. Η διαμονή των Ολλανδών, έκλεισε με δείπνο-ευγενική χορηγία του Δήμου Λαμίας.

Η ΔΠΕ ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια  του 1ου Γυμνασίου Λαμίας κ. Μαγδαληνή Θωμά,  τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Τριανταφύλλου, Ιωάννα Τρούμπουλα και Κώστα Λούβαρη και τις οικογένειες που άνοιξαν τα σπίτια και την αγκαλιά τους και φιλοξένησαν τα έξι κορίτσια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Λαμίας και τον κ. Δήμαρχο Πανουργιά Παπαϊωάννου για την προσφορά αναμνηστικών και αποχαιρετιστήριου δείπνου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση