Καθαρισμός οικοπέδων στο Δήμο Στυλίδας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 17:27 Καθαρισμός οικοπέδων στο Δήμο Στυλίδας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Μεγάλος όγκος αιτημάτων - καταγγελιών…

Επείγουσα έκκληση από το Δήμο Στυλίδας προς όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση υπάρχουν πολλές καταγγελίες για ακαθάριστα - επικίνδυνα οικόπεδα και ζητείται η βοήθεια των δημοτών για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών τους.

Η ανακοίνωση:

O Δήμος   Στυλίδας  απευθύνει επείγουσα έκκληση και υπενθυμίζει εκ νέου  στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που παραμένουν ακαθάριστα για την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού των εκτάσεων αυτών, για λόγους αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς για όλη την αντιπυρική περίοδο η οποία διαρκεί από 1η  Μαΐου 2024 έως και 31η Οκτωβρίου 2024. Πιο συγκεκριμένα καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές:
– οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός σχεδίου πόλης / οικισμού
– εκτάσεων που βρίσκονται σε ακτίνα έως 100 μ. μετά το τέλος του οικισμού
– οικοπέδων εκτός σχεδίου, που περιλαμβάνουν κτίσμα
να προβούν άμεσα σε εργασίες καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους και να συντηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο το σχετικό πρόστιμο. Προστίθεται σε αυτό και η δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού του οικοπέδου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της υπ’ αρίθμ. 20/2023  Πυροσβεστικής Διάταξης (Απόφ. υπ’αρ. 18851 οικ. Φ.700.20/τ.Β΄/2549/19.04.2023) .                                                                                                          Ο Δήμος μας  βρίσκεται σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ανεύρεση των ιδιοκτητών των ακαθάρτων ακινήτων, λόγω του μεγάλου όγκου σχετικών αιτημάτων / καταγγελιών που συστηματικά δέχεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και πρακτική αδυναμία άμεσης εύρεσης του συνόλου  των ιδιοκτητών ακινήτων, παρά τον ενδελεχή έλεγχο που διενεργείται από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας παρακαλούμε όπως τα σχετικά αιτήματα να συνοδεύονται με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών των ακαθάριστων οικοπέδων ώστε να διευκολύνεται το έργο των υπηρεσιών.

Επίσης ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Στυλίδας  θα πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτεπάγγελτους ελέγχους για την διαπίστωση της εκπλήρωσης  υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης των οικοπέδων από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες  κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και θα επιβάλει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση