Δήμος Μακρακώμης: Καθαρίστε υποχρεωτικά τα οικόπεδά σας!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:42 Δήμος Μακρακώμης: Καθαρίστε υποχρεωτικά τα οικόπεδά σας!

Έρχονται πρόστιμα σε όσους δε συμμορφωθούν και δε συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του δήμου…

Ανακοίνωση για τον καθαρισμό των οικοπέδων, εξέδωσε ο Δήμος Μακρακώμης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Παπασάρας.

Ο κ. Παπασάρας τονίζει τις υποχρεώσεις για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών χώρων που βρίσκονται εντός αστικού ιστού, για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη νομοθεσία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανακοίνωση:

«Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την αριθ. 1885/ Φ.700.20/7-4-2023 Απόφαση του Υφ/ργου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το υπ αριθ 20/2023 Π.Δ και το ΦΕΚ 2549/Α/19-4-2023, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100μ από τα όρια τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής τους.

Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα 50 (λεπτών), ανά ετραγωνικό μέτρο, και ελάχιστο ποσό τα 200,00€ το οποίο βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών και επιπλέον υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις ανωτέρω κυρώσεις.

Σε περίπτωση αδυναμίας τους, πρέπει να ειδοποιήσουν τον Δήμο για τον καθαρισμό των οικοπέδων, καταβάλλοντας το κόστος που θα προκύψει.

Ο Δήμος Μακρακώμης προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση