Δράση του Γραφείου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην 5η ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:00 Δράση του Γραφείου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην 5η ΥΠΕ

Η Λάρισα φιλοξένησε εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους υγειονομικών φορέων στο πλαίσιο της δράσης του Γραφείου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με θέματα που αφορούν στην 5η Υ.ΠΕ.

Το γραφείο ΠΟΥ στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, πραγματοποίησε το τέταρτο από τα επτά εργαστήρια στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ανάπτυξη της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Ποιότητα της Φροντίδας, την Ασφάλεια των Ασθενών και τη Συμμετοχή των Ασθενών στην Παροχή Υπηρεσιών Υγείας (HQC-2-Greece).

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις πολιτικές για την ποιότητα της φροντίδας, στον μηχανισμό αναφοράς περιστατικών σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών και την ανάπτυξη ικανοτήτων, τα πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες γραμμές για ασθένειες υψηλής συχνότητας που επηρεάζουν διάφορες παραμέτρους της καθημερινότητας και τις δράσεις για τη συμμετοχή της κοινότητας.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο φιλοξένησε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που είναι εστιασμένη στην διαδικασία της διαπίστευσης, διερευνώντας το ρόλο της στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://bit.ly/7-workshops
 
Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σύντομα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση