Έκτακτο ΣΟΠΠ στην ΠΕ Φθιώτιδας για την κακοκαιρία που έρχεται

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:27 Έκτακτο ΣΟΠΠ στην ΠΕ Φθιώτιδας για την κακοκαιρία που έρχεται

Ενημέρωση για τα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών…

Λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας (ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες) που αναμένεται να εκδηλωθεί στην περιοχή της Φθιώτιδας τις επόμενες ημέρες, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Φθιώτιδας  θα συνεδριάσει δια ζώσης στο Γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας Ηλία Κ. Σανίδα την Παρασκευή 19 Απριλίου 2023 στις 09:00 το πρωί.

Για την επικείμενη κακοκαιρία η ΠΕ Φθιώτιδας έχει ενημερώσει τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης οι Δήμοι διά των Προέδρων των Κοινοτήτων θα ενημερώσουν τους πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ), καθώς και άλλους για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους. Επίσης οι Δήμοι με περιοχές που παρουσιάζουν ιστορικό εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτηθεί  και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού ή πολιτών.

Ειδικότερη Ενημέρωση για τα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών:

1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

4. Οι διαμένοντες σε ορεινές  και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής τους και της μετακίνησή τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και  ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση