5ο ΓΕΛ Λαμίας: Ενημερωτική δράση για τη διατροφή στην εφηβεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 11:00 5ο ΓΕΛ Λαμίας: Ενημερωτική δράση για τη διατροφή στην εφηβεία

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας στα πλαίσια της αγωγής υγείας διοργάνωσε σε συνεργασία με την κα Αγγελοπούλου Δώρα (Διαιτολόγο/ Διατροφολόγο) ενημερωτική ομιλία με θέμα "Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά".

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/4/24 στο χώρο του σχολείου και απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές.

Η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε κυρίως στην σημασία της υγιεινής διατροφής για σωστή ανάπτυξη και την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εφήβων, ανέλυσε την διατροφική πυραμίδα ενώ επισήμανε ποιες τροφές είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό και ποιες είναι επιβλαβείς και πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Οι παρευρισκόμενοι μαθητές εξέφρασαν με την σειρά τους τις δικές τους απορίες προάγοντας έτσι έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει σχεδιαστεί με την συνεργασία του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων/ Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων/Διατροφολόγων Ελλάδος στα πλαίσια δράσης του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα σχετικά με την διατροφική αγωγή.

Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαριστούν θερμά την κα Αγγελοπούλου για την συνεργασία και την προσφορά της στην μαθητική κοινότητα.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση