Σεισμός και διάσωση μαθητή στο Λύκειο Μακρακώμης (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:05 Σεισμός και διάσωση μαθητή στο Λύκειο Μακρακώμης (ΦΩΤΟ)

Ευτυχώς ήταν μόνο στο σενάριο άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης…

Φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός είναι από τα πιο συνηθισμένα στην χώρα μας για αυτό και υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλειά μας, εκπαιδεύονται πάνω σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Ένα τέτοιο σενάριο, περιλάμβανε η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Μακρακώμης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου 2024, στο Λύκειο Μακρακώμης.

Το σενάριο

Ένας μεγάλος σεισμός ταρακουνά την περιοχή. Εξαιτίας του σεισμού εκδηλώνεται πυρκαγιά σε χώρο του Λυκείου Μακρακώμης που ειδοποιεί την Πυροσβεστική και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο απομάκρυνσης των μαθητών του. Στην καταμέτρηση διαπιστώνεται ότι ένας μαθητής δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε ασφαλές σημείο και άμεσα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο εντοπισμού και διάσωσης από τα πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οχήματα της οποίας πραγματοποιούν συγχρόνως και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην άσκηση συμμετείχαν και πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Μακρακώμης Αντιπύραρχο Βασίλη Τραγουλιά, που είχε και την ευθύνη της, όλα πήγαν σύμφωνα με το σχεδιασμό και με τη συνεργασία της Διευθύντριας Σωτηρίας Λαζάρου και των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Μακρακώμης .

Την άσκηση ετοιμότητας παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πυρ/κων Υπηρεσιών Στ. Ελλαδας Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου, ο Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Φθιώτιδας Πύραρχος Λουκάς Μούτσελος, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαμίας Αντιπύραρχος Σωτήριος Σβερδίλας, η Διοικητής Π.Υ. ΒΙΠΕ Λαμίας Αντιπύραρχος Γιαννούλα Γιάννη, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πυρ/στων Στ. Ελλαδας Ευάγγελος Υφαντής, εκπρόσωποι του Δήμου Μακρακώμης, οι Αντιδήμαρχοι Οδυσσέας Παπαευθυμίου και Ανδρέας Παπασάρας, της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ και τοπικών φορέων.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση