Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 16:40 Πέθανε ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (14.5.24), σε ηλικία 74 ετών, ο δημοσιογράφος Σέργιος Τράμπας, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Ο Σέργιος Τράμπας, που ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1950. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα αρχικά με τη συνεργασία του στο περιοδικό «Λωτός», δίμηνο περιοδικό λογοτεχνίας και προβληματισμού, το οποίο και διηύθυναν στη συνέχεια μαζί με τον Γιώργο Στεφανάκη και τον Θοδωρή Καλούδη.

Τον κέρδισε όμως από πολύ νωρίς η δημοσιογραφία και έτσι ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1969 στην εφημερίδα «Εξπρές» ως οικονομικός ρεπόρτερ. Τα πρώτα αυτά χρόνια της καριέρας του, εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Νέα Ελλάδα», την οποία διαδέχθηκε ο «Ριζοσπάστης», όπου συνέχισε.

Ανέλαβε σύντομα, για την εφημερίδα «Εξπρές», το ρεπορτάζ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με την εξειδίκευση και τις γνώσεις του, διακρίθηκε στην ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής ναυτιλίας, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα, από συζητήσεις και συνεντεύξεις με ναυτιλιακούς και οικονομικούς παράγοντες, ότι ο Πειραιάς, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης, μπορεί να μετατραπεί σε «City» και, ταυτόχρονα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των Ελλήνων πλοιοκτητών στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Την περίοδο εκείνη, άρχισε τη συνεργασία του με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ναυτιλιακή-Ναυτεργατική» και μετείχε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, συνέδρια, εκθέσεις και εκδόσεις, που είχε η εφημερίδα αυτή, πάντα με επίκεντρο τον Πειραιά.

Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Ναυτιλιακή», που διαδέχθηκε την εφημερίδα και συνεργάστηκε με το διεθνές περιοδικό «Sea Trade» του Λονδίνου.

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, καθιέρωσε δύο ακόμη ναυτιλιακά περιοδικά, το «Output» και το «Outlook», αναδεικνύοντας με επιτυχία τα προβλήματα, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλιακής και ναυπηγικής βιομηχανίας.

Εργάστηκε επίσης για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ ως αρχισυντάκτης οικονομικού, με εκπομπές οικονομικού περιεχομένου, έχοντας την επιμέλεια του ενθέτου για τους Financial Times, καθώς και στο Κανάλι της Βουλής.

Ιδιαίτερα σημαντικός σταθμός στην πορεία του είναι η δημιουργία της εκπομπής «Αειναύτες- Οι Έλληνες και η Θάλασσα».

«Ο Σέργιος Τράμπας υπήρξε ένας δημοσιογράφος με μεγάλη κατάρτιση στο οικονομικό ρεπορτάζ και ιδιαίτερη εξειδίκευση στα ναυτιλιακά θέματα. Άνθρωπος ευγενής, ήπιος, διαλλακτικός, συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του, μπορούσε εύκολα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να ενημερώσει υπεύθυνα το πλατύ κοινό και για τα πιο δύσκολα θέματα της επικαιρότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η κηδεία του Σέργιου Τράμπα θα τελεστεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου στις 11:00 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση