ΕΑΣΥΦ προς ηγεσία της ΕΛΑΣ: «Έχετε χάσει το μέτρο…»!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 07:44 ΕΑΣΥΦ προς ηγεσία της ΕΛΑΣ: «Έχετε χάσει το μέτρο…»!

Η βαθμίδα αξιολόγησης… «Παραπαίω» και η καταγγελία για τη μετακίνηση Διμοιρίας για έναν αγώνα μπάσκετ…

«Υπάρχει πάντα ένα όριο, που πέρα από αυτό η υπομονή παύει να είναι αρετή»… Με τη συγκεκριμένη φράση ξεκινά η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ), με αφορμή την αιφνίδια μετακίνηση διμοιρίας από τη Φθιώτιδα που συνοδεύει οπαδούς του Ηρακλή για το σημερινό αγώνα μπάσκετ στα Άνω Λιόσια.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, απευθύνουν την επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Γεώργιο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Η επιστολή κοινοποιείται στους: Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχο Γεώργιο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχο Χρήστο ΜΟΥΤΣΩΚΟ, τις Διοικήσεις Αξιωματικών και τα Μέλη της Ένωσης.

Η ανακοίνωση - καταγγελία:

«Κύριε Επιθεωρητά,

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η αιφνίδια απόφασή σας, η οποία εκδόθηκε απογευματινές  ώρες της 18-05-2024, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η συγκρότηση Διμοιριών Υποστήριξης, για την μετακίνηση των οπαδών ομάδας μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΉ την 19-05-2024 στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Ο.Κ. Άνω Λιοσίων, όπου την 18:00 ώρα θα διεξαχθεί αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΙΏΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ».

Ο ορισμός καταστρατήγησης της ισχύουσας Νομοθεσίας είναι το περιεχόμενο της εν λόγω διαταγής, που διατάσσει την Διμοιρία Υποστήριξης Φθιώτιδας την 09:00 ώρα της 19-05-2024 να μεταβεί στα όρια με τον Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να παραλάβει τους εν λόγω οπαδούς για να τους συνοδεύσει έως το Ο.Κ. Άνω Λιοσίων, όπου θα παραμείνει μέχρι την λήξη της αθλητικής διοργάνωσης και θα αποχωρήσει συνοδεύοντας εκ νέου τους προαναφερθέντες οπαδούς και κατά την επιστροφή τους έως τα όρια του Ν. Μαγνησίας.

Προφανώς, οι έννοιες της χρηστής διοίκησης χωρίς να ληφθούν υπόψιν το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, ο υπηρεσιακός προγραμματισμός και κατ’ επέκταση ο οικογενειακός τους κ.λ.π., ποδοπατήθηκαν και καταστρατηγήθηκαν από την «ευθυνοφοβία», τον υπερβολικό ζήλο για την ασφαλή διεξαγωγή μόνο μιας αθλητικής συνάντησης, η οποία ουδόλως έκτακτη δεν ήταν, όπως ρητά ορίζει η Νομοθεσία.

Πραγματικά έχετε χάσει το μέτρο. Εάν υπήρχε Οίκος Αξιολόγησης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα σας κατέτασσε στην βαθμίδα  «ΠΑΡΑΠΑΙΩ».

Η Ένωσή μας ως συνδικαλιστικό σωματείο, είναι υποχρεωμένη, σε κάθε περίπτωση, να προασπίζει τα δικαιώματα των αστυνομικών και να καταγγέλλει σε κάθε αρμόδια αρχή τις καταστρατηγήσεις και παρατυπίες της ισχύουσας Νομοθεσίας, καθώς και τις υπερβολές της Διοίκησης. Δυστυχώς, η μόνη μας στήριξη πλέον είναι η Θεά Θέμιδα, η Τιτανίδα του νόμου, προάσπισης της απαρασάλευτης τάξης και του θείου δικαίου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση