Οδηγίες από την ΠΕ Φθιώτιδας για μέτρα προφύλαξης από τη μεγάλη πυρκαγιά στη ΒΙ.ΠΕ.

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 11:35 Οδηγίες από την ΠΕ Φθιώτιδας για μέτρα προφύλαξης από τη μεγάλη πυρκαγιά στη ΒΙ.ΠΕ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, έστειλε άμεσα οδηγίες προστασίας των πολιτών και τις απαραίτητες συστάσεις λήψης μέτρων προφύλαξης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της ΒΙ.Π.Ε. Λαμίας την Κυριακή 19/5/2024

Ειδικότερα αναφέρει:

«Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 19-5-2024  σε εγκατάσταση στην ΒΙ.ΠΕ Λαμίας, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας λόγω επικίνδυνων εκπομπών (καπνός), συστήνονται στους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή,  τα εξής:

1.Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

6. Να λαμβάνονται προφυλάξεις για να αποτρέπεται η είσοδος της τέφρας στα σπίτια όπως να κρατούνται τα παράθυρα και οι πόρτες κλειστά.

7. Να γίνει σχολαστικός καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των κατοικιών (αυλές, μπαλκόνια).

8. Να περιοριστεί η παραμονή των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων στους εξωτερικούς χώρους μέχρι να γίνει ο καθαρισμός τους.

9. Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων.

10. Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης όπως οπωροκηπευτικά, φρούτα και λαχανικά δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους αλλά αυτοί επικάθονται στην επιφάνειά τους. Πρέπει να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των λαχανικών και των φρούτων που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Παράλληλα, με εντολή των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος Ευάγγελου Κούκουζα και Υγείας Χρήστου Γεωργίου, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση