Μοναστηράκι Φωκίδας: Διακοπές σαν σε νησί στο χωριό με τη «γαλάζια λίμνη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 15:56 Μοναστηράκι Φωκίδας: Διακοπές σαν σε νησί στο χωριό με τη «γαλάζια λίμνη» Πηγή: YouTube

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Ναύπακτο, βρίσκεται ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με τη δική του «γαλάζια λίμνη».

Πέρα από τα γραφικά ορεινά χωριά της, η Φωκίδα κρύβει και «θησαυρούς» εκεί που σκάει το κύμα. Πανέμορφες παραλίες και γαλήνια παραθαλάσσια χωριά θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί. Μόλις 12 χλμ. μακριά από τη Ναύπακτο, θα συναντήσετε το Μοναστηράκι, ένα από τα γραφικότερα παραθαλάσσια χωριά της Φωκίδας με την υπέροχη παραλία Παραθάλασσο και τη μικρή «γαλάζια λίμνη».

Το Μοναστηράκι Φωκίδας με τη «γαλάζια λίμνη»

travelgo.gr

Πηγή: Shutterstock

Το Μοναστηράκι Φωκίδας είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά, δεξιά από την Εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας και φθάνει μέχρι τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Το όνομα του χωριού προέρχεται από το μοναστήρι που υπήρχε την ύστερη βυζαντινή περίοδο και βρισκόταν στη θέση όπου υπάρχει σήμερα ο ενοριακός ναός του Ευαγγελιστή Μάρκου.

travelgo.gr

Πηγή: Shutterstock

Το χωριό θυμίζει έντονα νησί: έχει πλακόστρωτα δρομάκια, παλιά σπίτια με μπαλκόνια που αντικρίζουν τη θάλασσα κι ένα μικρό γραφικό λιμανάκι γύρω από το οποίο υπάρχουν ταβερνάκια, εστιατόρια και καφέ. Στα 500 μέτρα δυτικά του χωριού βρίσκεται η οργανωμένη παραλία του Παραθάλασσου, με ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω σε μια μακρόστενη λωρίδα γης με ψιλό βότσαλο. Πρόκειται για μία από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Φωκίδας, με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της παραλίας είναι η μικρή «λίμνη» που δημιουργείται ακριβώς πίσω από την ακτή - οι ντόπιοι την αποκαλούν «γαλάζια λίμνη». Πρόκειται για έναν μικρό, κλειστό υδροβιότοπο, τον οποίο χωρίζει από τη θάλασσα μόνο ένα στενό κομμάτι ξηράς.

Στα δυτικά ο όρμος του Μοναστηρακίου προστατεύεται από μια στενή βραχώδη λωρίδα, η οποία καταλήγει στο ακρωτήρι «Κοκκινόβραχος» που χωρίζει το Μοναστηράκι από τον γειτονικό οικισμό της Χιλιαδούς.

Κοντινές εκδρομές

Σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το Μοναστηράκι σάς περιμένει η Ναύπακτος, ένας υπέροχος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, που θα σας γοητεύσει με το παραδοσιακό χρώμα της, το ενετικό λιμάνι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τα γύρω μέρη: τη Χιλιαδού, το Σκάλωμα, το Μαραθιά, τη Γλυφάδα, τις Σπηλιές και το μικρό νησάκι απέναντι, τα Τριζόνια.

Πηγή: travelgo.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση