Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για την πυρκαγιά στο Εργοστάσιο «Γιαννίτσης»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 23:54 Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για την πυρκαγιά στο Εργοστάσιο «Γιαννίτσης»

Να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων…

Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη ξανασυμβεί και να μην μείνει εργαζόμενος χωρίς μεροκάματο, ζητεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Εργοστάσιο «Γιαννίτσης».

Σε δελτίο τύπου το ΕΚΛ αναφέρει επίσης τα παρακάτω:

«Χθες το βράδυ (Κυριακή 19/5), ξέσπασε πυρκαγιά στην  εταιρεία Γιαννίτσης στην ΒΙ.ΠΕ. προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στο εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις του.

Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ βρέθηκε στο χώρο και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρχαν μέσα εργαζόμενοι εκείνη την ώρα, δεν τέθηκε η ζωή τους σε κίνδυνο.

Το περιστατικό αυτό θέτει επιτακτικά το ζήτημα σε σχέση με τα μέτρα πυροπροστασίας του εργοστασίου, συνολικά στους χώρους δουλειάς αλλά και γενικότερα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΒΙΠΕ απασχολεί το ζήτημα του κινδύνου βιομηχανικού ατυχήματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης  και τα ημερομίσθια τους μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους εξασφαλίζοντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση