Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας – Αφόρητή η κατάσταση σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 09:50 Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας – Αφόρητή η κατάσταση σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη

Παραμείνει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της χώρας, όμως δύσκολα θα μας βάλει και η θερμοκρασία, καθώς σήμερα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας.

Η αφρικανική σκόνη μαζί με τη ζέστη θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κάνοντας αφόρητη την κατάσταση. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Από το βράδυ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο που το πρωί φτάνουν και τα 6 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη σταδιακά και πρώτα από τη δυτική Ελλάδα θα απομακρύνει την σκόνη από τον ουρανό.

Η ολική μεταστροφή του καιρού θα ολοκληρωθεί Πέμπτη και Παρασκευή όπου στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Την Κυριακή όμως δεν αποκλείεται η αστάθεια, τυπική ανοιξιάτικη, να επιστρέψει και να δώσει φαινόμενα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από το meteo.gr

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη (21.05.2026)  και αναμένεται σταδιακή ανάπτυξη νεφώσεων. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και στην Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες, σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και ενδεχομένως στην Στερεά και στην Κρήτη. Παράλληλα, οι τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 15 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στις Κυκλάδες από 17 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο και Νοτιοδυτικό οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2024
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2024
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση