Επίσκεψη του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Λαμίας στη Σερβία (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 16:40 Επίσκεψη του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Λαμίας στη Σερβία (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το δελτίο τύπου:

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο σχολείο Petro Kumjak, στο Rushki Krstur της περιοχής Βοϊβοντίνα στη Σερβία, στο πλαίσιο του Erasmus+ 2023-1-EL01-KA220-SCH-000155463, με τίτλο “VR4Clima”στο οποίο το σχολείο μας είναι εταίρος.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 13 έως τις 17 Μαΐου, οι εκπαιδευτικοί Σόρκου Ευτυχία, Κρανιώτη Παναγιώτα και Ιακωβάκη Ιωάννα μαζί με πέντε μαθητές/τριες του σχολείου μας, επισκεφθήκαν το σχολείο Petro Kumjak. Το σχολείο βρίσκεται στην επαρχία Rushki Krstur της Σερβίας. Το κύριο θέμα του έργου είναι το περιβάλλον και οι προτάσεις των μαθητών/τριών, ώστε να σχεδιαστεί ένα προαύλιο στο σχολείο τους στηριγμένο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνέπειών της.Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR), τρισδιάστατος σχεδιασμός (Tinkercad) και εικονικοί κόσμοι.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, συμμετείχαν σε workshops τα οποία ήταν σχεδιασμένα από τους Σέρβους συναδέλφους. Κατά τη διάρκεια των workshops, μαθητές και μαθήτριες, Έλληνες και Σέρβοι, συνεργάστηκαν, έπαιξαν και αλληλοεπίδρασαν με εποικοδομητικό τρόπο. Τα παιδιά διασκέδασαν και επικοινώνησαν, αντάλλαξαν ιδέες. Επίσης, τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια και χόρεψαν το γνωστό σε όλους συρτάκι, όπως και σέρβικους παραδοσιακούς χορούς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας δοκίμασαν τοπικές γεύσεις και απήλαυσαν την σέρβικη φιλοξενία. Επισκεφθήκαν την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα, το Novi Sad, μια πόλη πολύχρωμη, ζωντανή, πολυπολιτισμική και φιλόξενη. Εκεί θαύμασαν τη γέφυρα του ποταμού Δούναβη. Στη συνέχεια παραβρέθηκαν στην ετήσια γιορτή των Μαθηματικών και των Επιστημών που πραγματοποιείται τον Μάιο στη Σερβία.

Έπειτα από πρόσκληση της διευθύντριας του συνεργαζόμενου σχολείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, έδωσαν συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, περιγράφοντας την εμπειρία της επίσκεψής τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στην πόλη Kulah, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και συζήτησαν για την περιβαλλοντική αλλαγή και τις συνέπειές της και στις δύο χώρες. Οι μαθητές/τριες επικοινώνησαν τις ιδέες τους και τους προβληματισμούς τους, γεγονός που έτυχε θερμής υποδοχής από τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος.

Οι εντυπώσεις μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από την 1η κινητικότητα του έργου Erasmus+, ήταν μοναδικές. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του σχολείου Natalija Budinski και τους Σέρβους συναδέλφους για τις όμορφες δράσεις που σχεδίασαν και υλοποίησαν για εμάς!

Η συνεργασία μόλις ξεκίνησε και έπεται και συνέχεια!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση