Μίνι καύσωνας με 36αρια στη χώρα - Πάνω από 31°C στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 08:20 Μίνι καύσωνας με 36αρια στη χώρα - Πάνω από 31°C στη Φθιώτιδα

133 σταθμοί έδειξαν πάνω από 30 βαθμούς…

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και την Τρίτη 21/05, κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Γόρτυνα Ηρακλείου (36.6 °C) και ακολούθησε η Πλώρα Ηρακλείου (36.4 °C) και η Λίνδος (35.6 °C).

Δείτε τον πίνακα με τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης 21/05.

Μπορεί στον παραπάνω πίνακα να μην υπάρχουν περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, εντούτοις δεν έλειψε η ζέστη - και η σκόνη - από την Περιφέρειά μας.

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Θήβα και ήταν ίση με 32,8. Ακολούθησαν τα Ψαχνά Ευβοίας με 32,5 πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι στο υπόλοιπο νησί στα κεντρικά και ειδικά στα νότια η θερμοκρασία ήταν 5 έως 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζέστη και στην υπόλοιπη Βοιωτία, αλλά και την Άμφισσα (31,2), ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία στη Φθιώτιδα, καταγράφηκε στη Στυλίδα στις 15:20’ τοι μεσημέρι και ήταν 31,1ο C. Πάνω από 30 βαθμούς είχαμε σε Λευκοχώρι Ελάτειας και Νέο Μοναστήρι, ενώ σε όλη τη χώρα οι σταθμοί που κατέγραψαν 30 βαθμούς και πάνω ήταν 133!

Περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά θα παρουσιάσει ο καιρός και την Τετάρτη 22/5 με τη διαφορά ότι θα μειωθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ το βοριαδάκι θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τα βόρεια με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη περιμένουμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση