Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Στερεάς για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 07:57 Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Στερεάς για την τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία

Επιβεβαιώνει ότι όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν θετικά στον σταφυλόκοκκο…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Γεωργίου, ενημέρωσε με δελτίο τύπου, για τις ενέργειες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας όταν ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή 17 Μαΐου για συρροή κρουσμάτων με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας.

Όπως περιγράφει, «τα κρούσματα είχαν ημερομηνία έναρξης την 16 η Μαΐου (πλην ενός που εκδηλώθηκε στις 17/5) και φαίνεται να σχετίζονται με τη λήψη σχολικού γεύματος, το οποίο διανεμήθηκε στους μαθητές στις 16 Μαΐου 2024».

Ακολούθως η υπηρεσία εφαρμόζοντας  το πρωτόκολλο για την προάσπιση της δημόσιας υγειάς, πραγματοποίησε αυτοψία και έλεγχο του χώρου της επιχείρησης που παρασκεύασε και διένειμε τα σχολικά γεύματα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου:

- Βρέθηκε και δεσμεύτηκε δείγμα γεύματος, το οποίο απεστάλη μαζί και με άλλα δείγματα (σύνολο δέκα), στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας προς εργαστηριακή διερεύνηση.

- Ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά υγείας των υπαλλήλων της επιχείρησης, που συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία του συγκεκριμένου γεύματος.

Όπως επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Γεωργίου, «στις 20 Μαΐου 2024 η Διεύθυνση Υγείας ενημερώθηκε για τα πρώτα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δειγμάτων που βρέθηκαν θετικά για σταφυλόκοκκο θετικό στην πηκτάση (s. Aureus) στο σύνολό τους. Αναμένονται επιπλέον αποτελέσματα για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης του σταφυλόκοκκου, καθώς και για τις υπόλοιπες μικροβιολογικές παραμέτρους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση