Ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Παραολυμπιακά αθλήματα - Αθλητισμός στα άτομα με αναπηρία και προσβασιμότητα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 14:00 Ο Δήμος Λαμιέων διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Παραολυμπιακά αθλήματα - Αθλητισμός στα άτομα με αναπηρία και προσβασιμότητα»

Την Τρίτη 28 Μαΐου στις 10:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει ημερίδα με αφορμή την διεξαγωγή των Παραολυμπιακών αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Παρίσι, με θέμα: «Παραολυμπιακά αθλήματα - Αθλητισμός στα άτομα με αναπηρία και προσβασιμότητα».

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενίσχυση του προβληματισμού της κοινωνία μας για τις ανάγκες και τις ικανότητες των ΑμεΑ.  Η κοινωνία λειτουργώντας ως πρόσφορο έδαφος όπου η αναπηρία αποτελεί ισότιμο μέλος αυτής, θα διευκολύνει  τη συμμετοχή των ΑμεΑ στο δικαίωμα της άσκησης και του αθλητισμού αλλά και της «ποιοτικής» συμμετοχής.  Η αίσθηση του ανήκειν  στην κοινωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να διευκολύνει την κατάρρευση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Το πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων συνάδει με την ανάπτυξη νέας θετικής στάσης απέναντι στα άτομα με αναπηρία, συνειδητοποίηση του δικαιώματος για αυτόνομη ανάπτυξη και ισότιμη συμμετοχή, αναγνωρίζοντας το πάθος και την αποφασιστικότητα των αθλητών με αναπηρία.

Ο  Δήμος  Λαμιέων προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  τους  μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων,  τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου μας, τους γονείς αυτών καθώς και όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ειδική Αγωγή και τον Αθλητισμό, να παρευρεθούν  στην  ημερίδα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου 11, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00-13:00 με τους κάτωθι ομιλητές:

     1.Πατατούκας Δημήτρης, Φυσίατρος, με θέμα: «Παραολυμπιακά Αθλήματα – Classification».

     2. Σιάχος Κων/νος Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΟΜ ΑμεΑ , Πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΣΚΑ, με θέμα: «Αναπηρία και προσβασιμότητα».

     3. Ορφανού Χρυσούλα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Στίβου, με θέμα: «Πρόγραμμα - Παραολυμπιακά Αθλήματα».

     4. Σκαρλάτου Μαρία, Ψυχολόγος - Συγγραφέας, με θέμα: «Τα οφέλη της άσκησης στην Ψυχική υγεία των Ατόμων με αναπηρία».

     5. Γιδαράκος Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος Ιππικού Ομίλου Φθιώτιδας - Πτυχιούχος Προπονητής Ιππασίας Ατόμων με αναπηρία, με θέμα: «Τα οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας».

     6. Μαρκίδης Μανώλης, Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία,  Πρόεδρος Ιππόκαμπου ΑΜΕΑ, Γονέας αθλήτριας με αναπηρία.

     7. Μαρκίδη Φαίδρα, Αθλήτρια κολύμβησης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας σε συνεργασία με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, θα παρουσιάσει μια χορογραφία καθώς και παιχνίδια ευαισθητοποίησης σε ζητήματα των ατόμων με αναπηρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση