Λαμία: Πως εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά στο εργοστάσιο "Γιαννίτση";

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 08:53 Λαμία: Πως εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά στο εργοστάσιο "Γιαννίτση";

Τι προβληματίζει τους αξιωματικούς των Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο Live News για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο που κατασκεύαζε τα σχολικά γεύματα και που εξαιτίας τους έπαθαν δηλητηρίαση.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι έρευνες για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο στη Λαμία το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στην περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις άλλων επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο που έπιασε φωτιά.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να είναι προβληματισμένοι καθώς το φορτηγό φαίνεται να είναι αρκετά κολλητά  στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Δεύτερον, τους προβληματίζει το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν είναι εύφλεκτα.

Δείτε το βίντεο:

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: «Δεν μου έχει ξανατύχει»

Λουκέτο μέχρι νεωτέρας βάζει ο ΕΦΕΤ στην εταιρία με τα σχολικά γεύματα που έστειλαν στο νοσοκομείο τους μαθητές στη Λαμία. Οι συνθήκες που επικρατούν και μετά τη φωτιά δεν είναι κατάλληλες ούτε για τους εργαζόμενους του εργοστασίου λέει στο STAR o πρόεδρος του ΕΦΕΤ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη εταιρία είχε φθάσει μία ακόμη καταγγελία στον ΟΠΕΚΑ το 2023, τότε όμως οι έλεγχοι είχαν βγει αρνητικοί.

«Αποφασίστηκε να του αρθεί ο κωδικός λειτουργίας, να μην μπορεί να λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας», λέει ο Αντώνης Ζαμπελας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ. 

Προκαλεί πολλά ερωτήματα η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο μία ημέρα μετά τον πρώτο μας έλεγχο, όπως αποκαλύπτει στο STAR ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.  

«Εμένα δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ να πηγαίνει ο ΕΦΕΤ για έλεγχο και η εταιρία να καταστρέφεται επειδή πάει ο ΕΦΕΤ».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση