Λαμία: «Τσουνάμι» καταγγελιών για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 08:28 Λαμία: «Τσουνάμι» καταγγελιών για τα σχολικά γεύματα σε όλη τη χώρα

Οι καταγγελίες για τα σχολικά γεύματα δεν αφορούν μόνο στην περιοχή της Λαμίας, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας - Οι έλεγχοι όπως φαίνεται ήταν ανύπαρκτοι.

Το Live News παρουσίασε αμέτρητες καταγγελίες που αφορούν τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν σε διάφορα σχολεία της χώρας.

«Μετά από αυτό δεν του ξανάδωσα όταν είδα αυτό το φτερό. Εγώ θεώρησα ότι είναι φτερό, άλλοι μου είπαν ότι μπορεί να ήταν πλαστικό».

«Τα όσπρια δεν τρωγόντουσαν. Ήταν άψητα δηλαδή. Τα ρεβίθια ήταν σαν σφαίρες, να το πω έτσι».

«Το κοτόπουλο, το μπιφτέκι στη μέση, ήταν κόκκινο. Φαινόταν ότι δεν ήταν ψημένο κι έδινα στο παιδί τις άκρες – άκρες».

«Εμένα αν το παιδί μου, δεν μου το έφερνε στο σπίτι, και το άνοιγε να το φάει στο σχολείο αυτό το μήλο το σάπιο, θα υπήρχε πρόβλημα».

Είναι μερικές από τις φωτογραφίες σοκ που παρουσιάζει το LIVE NEWS.

Είναι οι αμέτρητες καταγγελίες από όλη την Ελλάδα για τα σχολικά γεύματα που διανέμονται σε 133 δήμους της χώρας. Από τη Λαμία και την Αττική.

«Τα φαγητά που τρώγανε εκεί ήταν άβραστα και τα λαχανικά και όλα. Μου το φέρνει ο μικρός και το κρέας το μοσχάρι που ήταν γιουβέτσι εγώ φοβόμουν μην πνιγεί κανένα παιδί. Δεν ήταν μαγειρεμένο», αναφέρει μητέρα ενός παιδιού από σχολείο της Αθήνας.

Μέχρι τη Λάρισα.

«Ήταν αηδία. Αυτό σας λέω. Εκείνη τη μέρα πήγα να φάω εγώ το μπιφτέκι γιατί δεν το τρώγανε τα παιδιά και μόλις το είδα δεν ξαναέφαγα όλη μέρα. Αηδίασα», είπε μία μητέρα παιδιού από σχολείο της Λάρισα.

Το Μουζάκι αλλά και τη Θεσσαλονίκη:

«Τα φαγητά αυτά δεν τα τρώει κανένα παιδάκι γιατί οι πατάτες είναι άβραστες. Τα ρεβίθια είναι χάλια και μίλησα εγώ με τον διευθυντή και μου λέει τα τρώνε και επειδή περισσεύουν παίρνουν και οι δασκάλες και είναι ωραία», είπε ένας πατέρας παιδιού από το Μουζάκι.

Σοκαριστικές φωτογραφίες

Τα σχολικά γεύματα είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που βοηθά εκατοντάδες οικογένειες και ”λύνει” τα χέρια σε σκληρά εργαζόμενους γονείς αλλά και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Μπορεί κάποια παιδιά οκ να φάνε στο σπίτι τους. Υπάρχουν όμως  παιδιά που μένουν και στο ολοήμερο και έχουν και οικονομικές δυσκολίες και περιμένουν ίσως αυτά τα φαγητά», είπε η καταγγέλλουσα.

180.000 μαθητές, δηλαδή οι 4 από τους 10 μαθητές στα δημοτικά σχολεία της χώρας τρώνε από τα σχολικά γεύματα.

Κι αν για παράδειγμα, ένα σάπιο μήλο μπορεί να γίνει αντιληπτό από ένα 6χρονο παιδί, το άψητο κοτόπουλο σίγουρα δεν θα το παρατηρήσει, λέει στο LIVE NEWS η μητέρα ενός μαθητή δημοτικού στη Μεταμόρφωση.

«Το κοτόπουλο το μπιφτέκι στη μέση ήταν κόκκινο. Δεν τρώγανε τα παιδιά και δοκίμασα εγώ το μπιφτέκι, το σουτζουκάκι είχε μέσα κόκκαλα. Οι σαλάτες μύριζαν κάπως, το λάχανο και αυτά μύριζαν σαν να ήταν άπλυτα. Το παντζάρι άμα το έβαζα στο ψυγείο μύριζε. Το ψάρι ήταν παναρισμένο. Είχε πολύ πανάρισμα, το περισσότερο ήταν πανάρισμα και το ψάρι ήταν ένα μαύρο πράγμα».

Ένας άλλος πατέρας από το Μουζάκι καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως οι μερίδες είναι πολλές φορές λιποβαρείς ενώ εκφράζει τους προβληματισμούς του για το πόσο υγιεινό είναι να συσκευάζονται καυτά τα φαγητά σε πλαστικά δοχεία και νάιλον που αλλοιώνονται με την θερμότητα.

«Τα συσκευάζουν μέσα σε πλαστικές συσκευασίες την ώρα που είναι καυτά και λιώνουν τα νάιλον. Τα συσκευάζουν μέσα σε συσκευασίες πλαστικές και λιώνει το νάιλον όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες», είπε ο καταγγέλων.

Και πρόσθεσε:

«Τα φαγητά είναι αηδία. Αυτά τα φαγητά τα δίνουν στο γηροκομείο και τα δίνουν σε ειδικό σχολείο. Αυτά τα φαγητά είναι σίχαμα και μόνο που τα βλέπετε».

Φαγητά που αν μη τι άλλο δεν είναι δελεαστικά στο μάτι. Η όψη ορισμένων μάλιστα δημιουργεί αμφιβολίες για την ποιότητα τους.

Με αποκορύφωμα ένα μπιφτέκι που είναι λες και βγήκε κατευθείαν από την κατάψυξη. Οι άνθρωποι που ετοίμασαν αυτό το σχολικό γεύμα δεν φρόντισαν ούτε να ψήσουν στοιχειωδώς το κατεψυγμένο μπιφτέκι πριν το βάλουν σε σχολικό γεύμα.

Ο πάγος που έχει πιάσει πάνω στο κρέας είναι εμφανέστατος και τα ερωτήματα δεκάδες.

Μερίδες λειψές όπως αυτή αυτά τα ρεβίθια ή αυτή η σαλάτα βραστών λαχανικών με πατάτες, κολοκύθια και ελάχιστο τριμμένο καρότο.

Από τύχη δεν έφαγε το μήλο που του έδωσαν στο σχολείο ο γιος μίας γυναίκας, η οποία μάλιστα καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως έστειλε mail παραπόνων στον ΟΠΕΚΑ χωρίς να λάβει καμία απολύτως απάντηση.

«Μου ήρθε ένα ερωτηματολόγιο πώς παίρνουμε τα γεύματα, τι γνώμη έχουμε γι’ αυτά. Όταν απάντησα το ερωτηματολόγιο, μετά σε αυτό το e-mail εγώ έστειλα και αυτές τις φωτογραφίες. Και δεν απάντησε βέβαια κανείς».

Οι γονείς τονίζουν πως το πρόγραμμα με τα σχολικά γεύματα είναι σωτήριο για πολλά νοικοκυριά ωστόσο η παρασκευή τους θα πρέπει να γίνει με αυστηρότερα κριτήριο, καθώς μοιράζονται σε μικρά παιδιά δημοτικού.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση