Φθιώτιδα: Μέχρι πότε και που απαγορεύονται οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 13:50 Φθιώτιδα: Μέχρι πότε και που απαγορεύονται οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων

Η απόφαση του Τοπικού Κέντρου Ευλογιάς…

Συνεδρίασε στις 15 Μαΐου το Τοπικό Κέντρο Ευλογιάς Π.Ε Φθιώτιδας, όπου συνεκτιμήθηκε η πορεία της νόσου και οι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτή.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου εξακολουθεί να μην είναι αμελητέος και ως καλή πρακτική αποφάσισαν:

1- Απαγορεύουμε τη μετακίνηση των αιγοπροβάτων προς θερινό βοσκότοπο από και προς τον Δήμο Λοκρών έως και την 30η Ιουνίου 2024.

2- Απαγορεύουμε την μετακίνηση αιγοπροβάτων προς θερινό βοσκότοπο εκτός των ορίων της Π.Ε Φθιώτιδας έως και την 30η Ιουνίου 2024.

3- Επιτρέπουμε την μετακίνηση των αιγοπροβάτων προς θερινό βοσκότοπο εντός των ορίων της Π.Ε Φθιώτιδας, από όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε Φθιώτιδας από 1-6-2024.

Η μετακίνηση όλων των προαναφερόμενων ζώων θα γίνεται με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων βιοασφάλειας.

Όσοι κτηνοτρόφοι δε συνεργάζονται και δε συμμετέχουν στην εφαρμογή της απόφασης θα  διώκονται διοικητικά και ποινικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση