Στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας για σημαντικά έργα υποδομής ο Χρήστος Σταϊκούρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 08:38 Στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας για σημαντικά έργα υποδομής ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σε Κ. Τιθορέα, Ζέλι και Ελάτεια…

Έξι έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή άμεσα πρόκειται να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, επισκέφτηκε και παρουσίασε στην έδρα του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας στην Κάτω Τιθορέα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και τους συνεργάτες της, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και τα έργα σε Ελάτεια και Ζέλι και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Σταϊκούρας στο δημοτικό Κατάστημα μίλησε για τα έργα, της αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης Ζελίου, τη διαμόρφωση της εισόδου της Ελάτειας, το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕ Τιθορέας και Ελάτειας, το φωτισμό και την περίφραξη του γηπέδου Κάτω Τιθορέας, την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών Ελάτειας και τη χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ προς το Δήμο που θα βοηθήσουν σε έργα υποδομών από την Αγία Μαρίνα μέχρι τον Μπράλο.

Δείτε το βίντεο:

Τα έργα αναλυτικά όπως τα παρουσίασε ο κ. Σταϊκούρας:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην Κάτω Τιθορέα, την έδρα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, προκειμένου να επισκεφθούμε, με τη δημοτική αρχή, μερικά από τα σημαντικά – για την περιοχή – έργα που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

1ον. Αντικατάσταση 500 μέτρων αγωγού ύδρευσης στο Ζέλι, έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, με πόρους που εξασφαλίστηκαν, με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

2ον. Διαμόρφωση εισόδων Ελάτειας, έργο προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, επίσης με πόρους που εξασφαλίστηκαν με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τη δημοτική αρχή, υπάρχει ανάδοχος και αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής τις επόμενες μέρες, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη συγκοινωνιακή και οδική πρόσβαση της Ελάτειας.

 

3ον. Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τιθορέας, Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας, προϋπολογισμού περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τον Απρίλιο του 2023, μαζί με αντίστοιχα έργα των Δήμων Λαμιέων, Στυλίδας και Καμένων Βούρλων.

Οι εργασίες υλοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί, στο σύνολό του, στα τέλη του 2025.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η ένταξη αντίστοιχου έργου στο Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», αυτό της κατασκευής δικτύου ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην Αμφίκλεια, προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

 

4ον. Φωτισμός και περίφραξη του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της Κάτω Τιθορέας, προϋπολογισμού 239.000 ευρώ.

Το έργο καθυστέρησε.

Μετά από επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση, το έργο «ξεκολλάει» και εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, με δικαιούχο πράξης τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

 

5ον. Χρηματοδότηση Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Το Υπουργείο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δήμου, δρομολόγησε τη χρηματοδότηση, ύψους 250.000 ευρώ, για τη βελτίωση των υποδομών, που αφορά στις δημοτικές κοινότητες Αγίας Μαρίνας, Κάτω Τιθορέας, Λευκοχωρίου, Μπράλου, Παλαιοχωρίου και Τιθορέας.

 

6ον. Αναβάθμιση Σχολικών Υποδομών Ελάτειας.

Οι Κτιριακές Υποδομές, εποπτευόμενος Φορέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανταποκρινόμενες σε αιτήματα της σχολικής κοινότητας και της δημοτικής αρχής, προχωρούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, σε σημαντικά έργα αναβάθμισης του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου – Λυκείου Ελάτειας, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Αναφέρω ενδεικτικά κάποιες από τις εργασίες που προβλέπονται για το Δημοτικό Σχολείο Ελάτειας:

  • Εργασίες αντικατάστασης δαπέδου της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με βινυλικό δάπεδο.
  • Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στα παράθυρα των αιθουσών ορόφου, καθώς και περιμετρικά στο αίθριο στο επίπεδο του ορόφου.
  • Αντικατάσταση 11 θυρών.
  • Επισκευές σκυροδεμάτων και επιχρισμάτων στην πρόσοψη του σχολείου.
  • Κατασκευή νέων υδραυλικών εγκαταστάσεων ύδρευσης-αποχέτευσης.
  • Αποξηλώσεις των υφισταμένων ειδών υγιεινής (νιπτήρες, λεκάνες, καζανάκια κλπ).
  • Νέα είδη υγιεινής, χρωματισμοί των επιχρισμένων επιφανειών, νέες θύρες για τις τουαλέτες μαθητών και προσωπικού.

Επισημαίνεται ότι όλα τα χρησιμοποιούμενα δομικά υλικά θα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με διεθνείς προδιαγραφές και εγγυήσεις, οικολογικά και φιλικά προς τους χρήστες.

Σημειώνεται, πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα:

  • Κατασκευή Περίφραξης Γυμνασίου – Λυκείου Αμφίκλειας,
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τιθορέας,
  • Κατασκευή ελαστικού δαπέδου ασφαλείας για το Νηπιαγωγείο Αμφίκλειας.

Συμπερασματικά, όλα τα ανωτέρω έργα, σε συνδυασμό και με άλλα έργα υποδομής που εξελίσσονται, συμβάλλουν στην ιδιαίτερη θετική δυναμική της ευρύτερης περιοχής, σε όλο το φάσμα του τομέα των υποδομών, και όχι μόνο.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Υπουργού στο δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση