Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας συμμετέχει στη δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 22:08 Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας συμμετέχει στη δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 9:00π.μ. έως 7:00μ.μ.

Τους αρχαίους δρόμους στην κοιλάδα του Κηφισού θα έχουν τη δυνατότητα να βαδίσουν οι Δημότες της Αμφίκλειας στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

Η εν λόγω δράση, η οποία στοχεύει στην προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας και της ανάδειξης τόσο του πολιτιστικού πλούτου όσο και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και τη συνδρομή του ακούραστου Επιμορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας.

Με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία Αμφίκλειας και οδηγό τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ. Πέτρο Κουνούκλα, θα γίνει μία ενδιαφέρουσα περιπατητική διαδρομή στις θέσεις "Τείχη" Αμφίκλειας, "Φοντάνα" Μοδίου και "Βασιλικά" Ελάτειας, όπου διατηρούνται λιθόστρωτα τμήματα των αρχαίων οδών.

Όλοι οι Δημότες θα έχουν την ευκαιρία για ένα όμορφο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη μνημειακή τοπογραφία αλλά και τη σπουδαία ιστορία του τόπου τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση