Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε κανάλι που εκβάλλει στον Μαλιακό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 08:26 Εκατοντάδες νεκρά ψάρια σε κανάλι που εκβάλλει στον Μαλιακό

Συναγερμός για ελέγχους…

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκε την Τετάρτη (22/5) κτηνοτρόφος από Κοινότητα της Στυλίδας, που βγάζει τα ζώα του στην περιοχή κοντά στη θάλασσα με τον όμορο Δήμων Λαμιέων.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, σε αρδευτικό κανάλι πλησίον του αντλιοστασίου Ανθήλης, εντόπισε εκατοντάδες νεκρά ψάρια και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ενημερώθηκε επιπλέον και η Αστυνομία, ωστόσο στον έλεγχο που πραγματοποιήσαν και οι δύο υπηρεσίες δε βρέθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, εκφράζεται όμως φόβος να υπάρχει μόλυνση επί της θαλάσσιας ζώνης.

Για το περιστατικό φέρεται να έλαβαν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους σχετικά με την ποιότητα των υδάτων, πέρα και από τη ζώνη που υπέδειξε ο κτηνοτρόφος.

Πάντως το συγκεκριμένο φαινόμενο δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο. Κατά καιρούς μας έχουν καταγγελθεί περιστατικά με νεκρά ψάρια πριν τη «ζώνη του Δέλτα» και νερά αφρώδη, θολά ή μαύρα που μυρίζουν, χωρίς ποτέ να έχουν εντοπιστεί (ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακοινωθεί αν έχουν βρεθεί) οι ρυπαντές.

Το Δέλτα του Σπερχειού αποτελεί το σημαντικότερο υγροβιότοπο στην ανατολική πλευρά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, ωστόσο δεν έχει τύχει του απαιτούμενου σεβασμού από τον άνθρωπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση