Ο καιρός κάνει «τερτίπια» - Τι φέρνει η «Ψυχρή Λίμνη» το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 13:58 Ο καιρός κάνει «τερτίπια» - Τι φέρνει η «Ψυχρή Λίμνη» το Σαββατοκύριακο

Σε ποιες περιοχές θα είναι άστατος ο καιρός το  Σαββατοκύριακο.

«Τερτίπια» κάνει ο καιρός. Σήμερα θα έχει ηλιοφάνεια, όμως το Σαββατοκύριακο θα κάνει αισθητή την παρουσία της η «Ψυχρή Λίμνη», φέρνοντας βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το Σάββατο θα φτάσουν πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα που θα φέρουν αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βορειοδυτικό Αιγαίο ενώ η αστάθεια θα συνεχίσει και στην αρχή της άλλης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να πέφτει και να φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με το ίδιο καιρικό σκηνικό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές. Ο καιρός θα διατηρηθεί έτσι έως και την Τετάρτη και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη βόρεια ηπειρωτική χώρα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ασθενείς μεταβλητοί, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ωρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024
Στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση