Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Δήμο Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 14:30 Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Δήμο Δομοκού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 η επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στο Δομοκό, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Αποτελεί μία εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, που υλοποιείται κάθε χρόνο και αποσκοπεί στην προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την παράλληλη εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου.

Στον φετινό εορτασμό συμμετείχε ο Δήμος Δομοκού πραγματοποιώντας την εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Εξερευνώντας τα Οθωμανικά Μνημεία του Δομοκού», την οποία συντόνισε η αρχαιολόγος της ΕΦ.Α.Φ.ΕΥ. κ. Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές του 14ου & 20ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού. Αρχικά, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δομοκού οι μαθητές του 14ου & 20ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας έπαιξαν και τραγούδησαν μελοποιημένη ποίηση και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού τραγούδησαν τον ύμνο που γράφτηκε για το Σχολείο τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν στα Οθωμανικά Μνημεία του Δομοκού. Η περιήγηση ξεκίνησε από το Χαμάμ και η κ. Ψαρογιάννη πληροφόρησε τα παιδιά για την ιστορία του Οθωμανικού Λουτρού. Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου και δύο Κρήνες της Οθωμανικής Περιόδου.

Στο τέλος, παρουσία του Δημάρχου Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων και τα παιδιά απολαύσανε, στην Κεντρική Πλατεία Δομοκού, ένα γρήγορο γεύμα και δροσιστικούς χυμούς συζητώντας όσα είδανε και παρατηρήσανε.

Τα παιδιά περιέγραψαν πως είχαν τη δυνατότητα να δουν την πόλη του Δομοκού από άλλη οπτική, η οποία συνδυάζει την αίσθηση του χρόνου με την ανακάλυψη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μία προσπάθεια κοινωνικής αλληλεπίδρασης και διαπολιτισμικής επαφής μεταξύ των σχολείων μέσα από την βιωματική εκπαίδευση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη της δράσης στον Διευθυντή του 14ου & 20ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κ. Νικόλαο Κύρκο και την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού κ. Στυλιανή Κουνούκλα.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση