Λοκρίδα: «Με τον Απόλλωνα και την Άρτεμη στο Καλαπόδι»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 15:12 Λοκρίδα: «Με τον Απόλλωνα και την Άρτεμη στο Καλαπόδι»

Ένα πανάρχαιο ιερό και η ανασκαφή του σε σχολεία της Αταλάντης από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Δήμο Λοκρών.

Στο πλαίσιο ανάδειξης και προβολής της ανασκαφής του Ιερού του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος στο Καλαπόδι του Δήμου Λοκρών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 παρουσίαση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Αταλάντης  από τον αρχιτέκτονα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Θεμιστοκλή Μπιλή με σκοπό να προβληθεί η πρόοδος και τα ευρήματα της ανασκαφής.

Ο κ. Μπιλής τόνισε την σημαντικότητα της ανασκαφής του Καλαποδίου και την αρχαιολογική αξία των αποτελεσμάτων στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, ενώ έγινε αναλυτική παρουσίαση της μέχρι σήμερα πορείας της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στον χαιρετισμό του επισήμανε την χρησιμότητα των ευρημάτων στον αρχαιολογικό χώρο για να μάθουμε στην σύγχρονη εποχή πως ζούσαν οι πρόγονοι μας, καθώς επίσης και στην βαρύτητα της συνδρομής του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για την ανάδειξη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου.

Στις παρουσιάσεις παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιούλα Καζάνα, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αταλάντης κ. Ηλίας Κοντελές, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης κ. Αργυρώ Παπαστεφάνου, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης και της Πρώτης τάξης του Γυμνασίου Αταλάντης.    

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση