Έπιασαν γρήγορα τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 15:18 Έπιασαν γρήγορα τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδηλώθηκε στα τελευταία σκουπίδια που άφησαν τα συνεργεία…

Ο πολύ καλός συντονισμός εναέριων και επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς και των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς, είχε ως αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/5) στον ΧΥΤΑ Λαμίας πάνω από την Αγία Παρασκευή.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από την τελευταία εναπόθεση των σκουπιδιών από τα συνεργεία και για αυτό ξεπήδησαν γρήγορα πυκνοί μαύροι καπνοί που ήταν ορατοί από πολλά χιλιόμετρα.

Οι ρίψεις των δύο PZL που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λαμίας, οριοθέτησαν από την πρώτη στιγμή την πυρκαγιά, ενώ συγχρόνως εφτά μηχανήματα μπουλντόζες, JCB και υδροφόρες του Δήμου και του Φορέα είχαν πιάσει δουλειά, μαζί με έξη ακόμη πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Λαμίας.

Δείτε το βίντεο:

Στο σημείο βρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέας Τζοβάρας, που ως απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, με μεγάλη εμπειρία, εξήγησε στο LamiaReport, ότι τέτοιου είδους πυρκαγιές δεν σβήνουν μόνο με το νερό, αλλά χρειάζεται ψιλή άμμος - αδρανές υλικό, που την σκεπάζει.

Και ήδη τα μηχανήματα του ΧΥΤΑ έχουν πιάσει δουλειά.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Λαμίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση