Σκληρή γλώσσα Σαρακιώτη στην ΕΡΤ κατά της Κυβέρνησης για ανεργία, ακρίβεια & ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 16:53 Σκληρή γλώσσα Σαρακιώτη στην ΕΡΤ κατά της Κυβέρνησης για ανεργία, ακρίβεια & ΛΑΡΚΟ

«Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»…

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της Κυβέρνησης από το Βουλευτή Φθιώτιδας και Συντονιστή Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννη Σαρακιώτη, στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Όπως επεσήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κυβέρνησής του είναι η μείωση της ανεργίας. Να του θυμίσω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το 2015, παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και άδεια ταμεία με ανεργία στο 27%, την οποία μείωσε στο 17%. Σε 4 έτη Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με μνημόνια και χωρίς “πακέτα” από την Ε.Ε., η ανεργία μειώθηκε κατά 10 μονάδες. Η Ν.Δ., σε 5 έτη με χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, αρκετά δισεκατομμύρια από την Ε.Ε. και εκτός μνημονίων, κατάφερε να μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες. Δε θα το χαρακτήριζα “μεγάλη επιτυχία”…»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δείτε τους “σκληρούς” δείκτες των εργατικών ατυχημάτων και συγκεκριμένα, την εκτόξευση στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, η οποία συσχετίζεται άμεσα με τα νομοσχέδια του κ. Χατζηδάκη και του κ. Γεωργιάδη. Όταν δουλεύεις 12 ώρες, είναι προφανώς πιθανότερο λόγω της κόπωσης να συμβεί κάποιο ατύχημα».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στη γενικότερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας: «Διαβάζουμε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι “αδειάζει ο κουμπαράς των αποταμιεύσεων στην Ελλάδα”,  “η ακρίβεια ροκανίζει τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, οι οποίες υποχωρούν ως ποσοστό του Α.Ε.Π.” και “το 2023 έκλεισε με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση στην Ε.Ε. όσον αφορά την αναλογία των ακαθάριστων επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα ως ποσοστό του Α.Ε.Π.”. Επίσης, αναφέρεται ότι “το 2023, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης”. Πώς γίνεται να έχουμε “ανάπτυξη” και να είμαστε οι μοναδικοί πολίτες της Ε.Ε. που δεν αποταμιεύουμε; Όταν ελέγχεται η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης έδωσαν 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε 10 μόνο επιχειρήσεις, “ανάπτυξη” είναι… Ποιους αφορά όμως; Όχι την ελληνική κοινωνία, αλλά 10 επιχειρήσεις. Οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται εκτός Ταμείου Ανάκαμψης και δεν έχουν λάβει ούτε 1 ευρώ».

Μάλιστα, με αφορμή την παρουσία του σε ημερίδα για τη ΛΑΡΚΟ, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Ν.Δ.; Να κλείνει βαριές βιομηχανίες, όπως τη ΛΑΡΚΟ που είναι η μοναδική στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο και να μετακινεί τους εργαζόμενους σε Κέντρα Υγείας; Αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας; Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Δε διόρισα εγώ τη σύζυγο, τον πατέρα και τον πεθερό μου στη ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Σκρέκας το έπραξε. Όταν ο πατέρας του κ. Σκρέκα διορίστηκε Πρόεδρος στη ΛΑΡΚΟ και έπαιρνε μισθό 7.000, αύξησε το μισθό του αναδρομικά στις 9.000 ευρώ, διόρισε τη σύζυγο του κ. Σκρέκα και τον πεθερό του

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε προς την εκπρόσωπο της Ν.Δ.: «Πώς αιτιολογείτε το γεγονός ότι μια πολυεθνική εταιρεία, η Sonoco, έχει πάνω από 70 εργοστάσια σε ολόκληρη την Ε.Ε. και τα μόνα που έκλεισε, ήταν τα δύο εργοστάσιά της στην Ελλάδα; Σύμφωνα με τα δελτία τύπου, που εκδόθηκαν, η απόφαση ελήφθη λόγω του υπερβολικού ενεργειακού κόστους και ενώ προέβησαν σε έργο για φωτοβολταϊκά, δεν υπήρξε σύνδεση! Αυτή είναι η “ανάπτυξη”;»

Παράλληλα, όσον αφορά τις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων στη χώρα μας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν αυξήσεις. Πριν 6 μήνες, όμως, η Κυβέρνηση νομοθέτησε 46% αύξηση στις αποδοχές των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών και Γενικών Γραμματέων. Για τους δικούς τους έχουν να δώσουν υπέρογκες αυξήσεις. Για τους υπόλοιπους ακούμε το προκλητικό επιχείρημα ότι “θα τα ρυθμίσει η αγορά”».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας: «Πριν λίγες ημέρες, η κα Μπακογιάννη έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κοτζιά και στον κ. Τσίπρα μιλώντας για “υποδειγματική διαπραγμάτευση για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας”. Μάλλον η κα Μπακογιάννη γνωρίζει λιγότερο τα εν λόγω ζητήματα σε σχέση με άλλα στελέχη της Ν.Δ.! Η κοροϊδία των στελεχών της Ν.Δ. είναι πλέον γνωστή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Από το 2019 και μετά έχουμε κουραστεί να ακούμε συγχαρητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών από στελέχη της Ν.Δ.! Το 2019, μόλις 10 μέρες μετά τις εκλογές, ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στον Economist στα “θετικά αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών”».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Συζητείται σήμερα (23/5) νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την Κυβέρνηση να αποφασίζει να μειώσει τα πρόστιμα από τις 20.000 στις 5.000 ευρώ σε εταιρείες, οι οποίες έχουν παραπλανητικές τιμές. Η Ν.Δ. περνά το μήνυμα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις: “Κάντε ό,τι θέλετε” όταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι η αισχροκέρδεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση