Κ. Τιθορέα: Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 23:32 Κ. Τιθορέα: Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Η ανάρτηση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασίας Στιβακτή…

«Εν όψει της θερινής περιόδου, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας συνεδρίασε χθες, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κάτω Τιθορέας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός αντιπυρικής προστασίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών, επιβεβαιώθηκαν οι διαθέσιμες δυνάμεις, οι ρόλοι και τα μέτρα πρόληψης, αλλά και άμεσης αντιμετώπισης κάθε έκτακτου περιστατικού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κλιματική αλλαγή και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εστιών πυρκαγιάς, καθώς και στις αυστηρές διατάξεις, που έχει εκδώσει φέτος το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον καθαρισμό ακινήτων και οικοπέδων και την επιβολή προστίμων για μη συμμόρφωση.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου 2024 και θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας - φορείς και πολίτες- και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και κάθε ζωντανής ύπαρξης και να διαφυλάξουμε τόσο τα χωριά μας όσα και τα όμορφα βουνά μας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση