Οι μαθητές πήραν συνέντευξη από την Ελένη Μπενιάτα και δημιούργησαν PODCAST

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 23:47 Οι μαθητές πήραν συνέντευξη από την Ελένη Μπενιάτα και δημιούργησαν PODCAST

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο 16ο Πειραματικό Δ.Σχ. Λαμίας…

Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής έχουν δημιουργήσει μια σειρά από μαθητικά PODCASTS σε διάφορες θεματικές ενότητες του συγκεκριμένου μαθήματος

Με αφορμή την ενότητα «Εκπαιδευτικό Σύστημα και σχολείο» κλήθηκε, από τη Διευθύντρια του σχολείου και Υπεύθυνη του καινοτόμου προγράμματος Μαρία Ζαρκάδα, κάλεσε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 την Περιφερειακή  Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, η οποία με μεγάλη χαρά συμμετείχε στο καινοτόμο πρόγραμμα και παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές/τριες δημιουργώντας μαζί ένα ψηφιακό αρχείο ήχου (Podcast).

Όπως περιγράφει αναλυτικά η κα Ζαρκάδα: «οι μαθητές/τριες του τμήματος απηύθυναν με τη σειρά σχετικές ερωτήσεις στην κα. Μπενιάτα δίνοντας της την ευκαιρία να εξηγήσει αναλυτικά ζητήματα που αφορούν την έννοια της Εκπαιδευτικού Συστήματος, τον τρόπο οργάνωσής του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Η πολύτιμη εμπλοκή της κας. Μπενιάτα στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου θέματος συνέβαλε σημαντικά όχι μόνο στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών αλλά και στην ενημέρωση και στον προβληματισμό τους γύρω από το εκπαιδευτικό σύστημα».

Καλεσμένος στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση ήταν και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Χρίστος Μαρκαντώνης, ο οποίος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση με τους μαθητές/τριες και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία και την ποιότητα του παραγόμενου PODCAST.

«Έντονα συναισθήματα χαράς και ιδιαίτερου ενθουσιασμού κατέκλυσαν όλους τους μαθητές/τριες για την ξεχωριστή αυτή μαθησιακή εμπειρία που βίωσαν. Η ηχογραφημένη συνέντευξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου», συμπληρώνει η Διευθύντρια του σχολείο ευχαριστώντας «θερμά την κα. Μπενιάτα και τον κ. Μαρκαντώνη για την παρουσία τους και τη στήριξή τους στις προσπάθειές μας. Η υποστήριξή τους μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να προάγουμε την καινοτομία και την ποιοτική εκπαίδευση στο σχολείο μας».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση