Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Μέχρι αύριο βράδυ η κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 09:05 Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Μέχρι αύριο βράδυ η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες - Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν την χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα να αναμένονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένρα, σύμφωνα με το meteo, την Ελλάδα θα επηρεάσει σήμερα και αύριο μια Ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 έως το βράδυ της Κυριακής 26/05 κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 25/05 προς Κυριακή 26/05 καθώς και το πρωί της Κυριακής 26/05 και θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση από το μεσημέρι της Κυριακής 26/05.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 25/05 και το μεσημέρι της Κυριακής 26/05.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή 26/05 στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

 Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει καταιγίδες σήμερα και αύριο

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να φέρει σήμερα και αύριο το φαινόμενο της «ψυχρή λίμνη», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Εκτενή αναφορά στην κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα με τα φαινόμενα να είναι έντονα την Κυριακή 26/5 έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησης του, στο Facebook.

Όπως επισημαίνει πάνω στους χάρτες, οι πράσινες αποχρώσεις υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα για ένα πέρασμα βροχής ή μπόρας.

Όσο πιο σκούρες πράσινες και κυρίως όσο πιο κοντά σε κιτρινοπορτοκαλοκόκκινομωβ αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τον χάρτη φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία την Κυριακή, ενώ βροχές αναμένονται και στην Αττική.

Όπως φαίνεται και στους χάρτες έντονα φαινόμενα θα ξεσπάσουν την Κυριακή 26/5 στις εξής περιοχές: Κιλκίς, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λαμία, Λειβαδιά, Κόρινθος, Καλαμάτα και Τρίπολη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Παναγιώτη Γιαννόπουλου τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μεταξύ των ωρών μεσημεριού – απογεύματος.

Ο καιρός σήμερα

Aναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ενώ τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 28, στις Κυκλάδες από 15 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτκά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στα δυτικά τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024

Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά - βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Πελοπόνησσο.

Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 21 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση