9⁰ Γυμνάσιο Λαμίας και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας «OΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 11:00 9⁰ Γυμνάσιο Λαμίας και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας «OΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα για μια καλύτερη κοινωνία με συνεργασία και ισότητα

Στο πλαίσιο  της εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία που υλοποιείται για 3ⁿ συνεχή  χρονιά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την πολύτιμη αρωγή της  Δομής ‘ΓΕΦΥΡΑ’ την Τρίτη 21-05-24, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων και στον αύλειο χώρο των συστεγαζόμενων σχολείων 9ου Γυμνασίου Λαμίας και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας δράσεις με τίτλο «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ».  

Στις δράσεις συμμετείχαν μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Λάμιέων καθώς και τα μέλη του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού.

Οι Διευθύντριες των δύο όμορων σχολικών μονάδων κα. Τσιάκα Δήμητρα και κα. Χουσιάδα Σταυρούλα, καθηγητές και καθηγήτριες καθώς και μαθητές και μαθήτριες  των δύο σχολείων, συμμετείχαν από κοινού σε αθλητικές δραστηριότητες παραολυμπιακών αθλημάτων (π.χ. Boccia), καλαθοσφάιρισης με αμαξίδια, πετοσφαίρισης καθιστών, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ευγενούς άμιλλας και σεβασμού ενώ είχαν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε ποικίλες δημιουργικές δράσεις που οργανώθηκαν από τα Εργαστήρια Αγγειοπλαστικής, Χειροτεχνίας, Γεωπονίας και Ζαχαροπλαστικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και να κατανοήσουν ότι όλοι είμαστε ίσοι αν και διαφορετικοί.

Η συμμετοχή ήταν καθολική και προσέφερε στα παιδιά των δύο σχολείων μοναδικές στιγμές χαλάρωσης αλλά και συμμετοχής σε δημιουργικές και συνάμα διασκεδαστικές δραστηριότητες. Μα κυρίως αποτέλεσε μια γέφυρα αγάπης, φιλίας και αλληλοκατανόησης καθώς τα παιδιά γνωρίστηκαν, έπαιξαν, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και βίωσαν ξεχωριστές και πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

Ελπίδα και επιθυμία μικρών και μεγάλων να γίνονται πάντα τέτοιες εκδηλώσεις με βαθύτερο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα, εκδηλώσεις που ανατρέπουν τα κοινωνικά στερεότυπα και προάγουν τον σεβασμό, τον ανθρωπισμό και την φιλαλληλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση