Λαμία: Κυνηγούσαν αγριογούρουνα δίπλα στα σπίτια!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 08:02 Λαμία: Κυνηγούσαν αγριογούρουνα δίπλα στα σπίτια!

Επέμβαση θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας…

Νέο περιστατικό λαθροθηρίας σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 25ης προς 26ης Μαΐου στο συνοικισμό Ευρυτάνων, όπως αποκάλυψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας.

Όπως περιγράφει ο σύλλογος: «Βάσει πληροφοριών ακούστηκαν περίπου 15 πυροβολισμοί με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος λόγω του ότι τα πρώτα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση 80-100μ. Στο σημείο κατέφθασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, ανταποκρινόμενος άμεσα στην καταγγελία που δέχθηκε. Οι λαθροθήρες είχαν τραπεί σε φυγή αφήνοντας πίσω τους τα θηράματα τα οποία ήταν τέσσερις θηλυκοί αγριόχοιροι. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και ο Υπεύθυνος Θήρας του Συλλόγου ο οποίος σε συνεργασία με τον θηροφύλακα βοήθησε στην έρευνα.

Από το σημείο συλλέχθηκαν κάλυκες οι οποίοι χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριόχοιρων. Τα θηράματα κατασχέθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας σε συντονισμό με τις αρμόδιες δασικές και αστυνομικές αρχές συνεχίζει την έρευνα ταυτοποίησης των λαθροθήρων.

 Ο Σύλλογος ενημερώνει ότι τα αρμόδια όργανά του πραγματοποιούν συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους με σκοπό την πάταξη της λαθροθηρίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση