«Καμπάνα» για την καθυστερημένη ΕΔΕ σε πρώην διοικούντες ΓΝ Λαμίας και 5ης ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 08:02 «Καμπάνα» για την καθυστερημένη ΕΔΕ σε πρώην διοικούντες ΓΝ Λαμίας και 5ης ΥΠΕ

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου «άργησε» 4 χρόνια»…

Ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών με 3ετη αναστολή, επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, στον πρώην διοικητή της 5ης ΥΠΕ και δύο πρώην διοικητές του Νοσοκομείου Λαμίας για την καθυστερημένη ΕΔΕ για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου τον Ιούλιο του 2017.

Θυμίζουμε ότι η ΕΔΕ για το πολύ σοβαρό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, είχε διεταχθεί πολύ αργότερα από τον επόμενο διοικητή του Νοσοκομείου, που ήταν ένας από τους τρεις κατηγορούμενους.

Το Δικαστήριο εξέτασε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’εξακολούθηση και έκρινε κατά πλειοψηφία (2-1) ένοχους τους κατηγορουμένους, αναγνωρίζοντάς τους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, ενώ έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεσή τους.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Ευάγγελος Τσικαρδώνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και Φωτεινή Κανέτη, είχαν υποστηρίξει στις αγορεύσεις τους ότι οι εντολείς τους έπραξαν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων τους χωρίς να ωφελήσουν με τις ενέργειές τους τον κατηγορούμενο γιατρό ή να βλάψουν την οικογένεια του παιδιού.

Επίσης η Εισαγγελέας της έδρας δε διέκρινε πρόθεση στις ενέργειές τους και πρότεινε την απαλλαγή τους.

Από την πλευρά του αδικοχαμένου Δημήτρη, ακούστηκε η φωνή του πατέρα του ο οποίος είπε, ότι έχασε το παιδί του μέσα σε 4 ημέρες νοσηλείας και χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια για να γίνει μια αυτονόητη διοικητική πράξη…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση