Επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 16:46 Επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (ΦΩΤΟ)

Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαΐου, η επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβαστός μας ιερέας πατήρ Βασίλειος Βλάχος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπικης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος & Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας κ. Τζίνα Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής και Δασικής Πολιτικής κ. Κατερίνα Καλαντζή, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Γιάννης Ίβρος, ο Εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Γιάννης Μπουλέκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ευρυτανίας κ. Γιάννης Οικονομίδης, ο Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευρυτανίας, κ. Νίκος Μαρούλης, οι Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ευρυτανίας κ. Μωυσής Μπερμπερής και κ. Καλλιόπη Κανακάκη, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Αννέτα Κοτρώνα, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων , κ.  Ηλίας Μάκκας, κ. Αργυρώ Διώτη, κ. Γιώργος Αθανασίου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, Βίνιανης κ. Παντελής Μαντής, Αγίου Δημητρίου κ. Κώστας Αρκουμάνης, Χρύσως κ. Γιάννης Χειλάς και  Βαλαώρας κ. Χρήστος Τσιαμπόκαλος.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος έχει άρρηκτους δεσμούς με το χωριό της Βίνιανης καθώς είχε και την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος «Βίνιανη των Αγράφων - Στρατηγικό σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού (2022-2023)».

Ο κ. Μπελαβίλας, μέσα από την καθηλωτική του ομιλία τόνισε το ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Βίνιανη και υπενθύμισε την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να σταθούμε άξιοι κληρονόμοι της ένδοξης ιστορίας μας. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Μουσικό Πρόγραμμα «Σταυρός του Νότου» και τη μελωδική φωνή της Αιμιλίας Σαρρή την οποία συνόδευαν δύο εκπληκτικοί μουσικοί, στο πιάνο ο Μάρκος Κώτσιας και στο βιολοντσέλο ο Δημήτρης Κοτταρίδης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Ειδική Σύμβουλος κα. Βάλια Τάτση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση