Φωνάζουν οι εργαζόμενοι για το «λουκέτο» στη ΔΟΥ Χαλκίδας - Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 16:26 Φωνάζουν οι εργαζόμενοι για το «λουκέτο» στη ΔΟΥ Χαλκίδας - Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Παραιτήθηκε από το Επιμελητήριο Εύβοιας το μέλος που φέρεται να είχε σχέση με το κύκλωμα…

Με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Βοιωτίας - Εύβοιας, ζητεί να διαχωριστεί η θέση των υπολοίπων υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας από τους «συναδέλφους» τους που βρέθηκαν μπλεγμένοι στην εγκληματική οργάνωση που αποσπούσε χιλιάδες ευρώ από φορολογούμενους επαγγελματίες.

Η πρόθεση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για «λουκέτο» τους βρίσκει κάθετα αντίθετους όπως και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Τονίζουμε με έμφαση ότι «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!

Η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση διαφθοράς στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, ο Σύλλογος μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και κακοδιοίκησης, αναλαμβανόμενοι πλήρως την αποστολή και την ουσία του ρόλου μας, δηλαδή την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Γι' αυτό, απαιτούμε την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από κάθε έκνομη συμπεριφορά, δηλώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία μας εργάζεται σκληρά, σε Υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη.

Δεν επιτρέπουμε τη στοχοποίηση και την απαξίωση όλων των υπαλλήλων, με αφορμή ενδεχόμενες παραβατικές συμπεριφορές μιας μικρής μειοψηφίας.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε.

: 1. Να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως προς τη διαδικασία επιλογής προσώπων σε Θέσεις ευθύνης.

2. Να απαντήσει τί είναι και ποιους αφορά η «ειδική αιτιολόγηση» κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

3. Απαιτούμε την αλλαγή της απόφασης που επιτρέπει στον εκάστοτε Διοικητή της ΑΑΔΕ να παρακάμπτει τον υπαλληλικό κώδικα.

4. Δεν Θα γίνει η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και οι εργαζόμενοί της εξιλαστήριο Θύμα προκειμένού να αποποιηθεί η Διοίκηση τις ευθύνες της.

Η πρόθεση της Διοίκησης για υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας πλήττει την εξυπηρέτηση των πολιτών της Εύβοιας και θίγει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου, εφόσον ολόκληρος ο νομός βάλλεται και αντιμετωπίζεται δυσμενώς.

Η πολύπαθη Εύβοια δεν σηκώνει άλλον υποβιβασμό.

Η τυχόν μεταφορά των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας στις κεντρικές υπηρεσίες της Αττικής, θίγουν κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συνιστούν ευθεία προσβολή της προσωπικότητας τους, καθώς :

Α) Τέτοιες αποφάσεις αδικούν οριζόντια το σύνολο των εργαζομένων που παρέχουν με ακεραιότητα, ευσυνειδησία και συνέπεια τα καθήκοντά τους επί σειρά ετών, εξισώνοντάς τούς με τις πρόσφατες καταδικαστέες ενέργειες και Β) η αιφνίδια, αναγκαστική μεταφορά ταν εργαζόμενων της ΔΟΥ Χαλκίδας σε κεντρικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ενέχει πμωρητικό χαρακτήρα, επιφέροντας δυσμενείς συνέπειες στην καθημερινότητά τους, την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, καθώς και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Η μεμονωμένη, αιφνίδια και εξαναγκαστική κατ' ουσίαν κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και η βίαιη ένταξη των εργαζομένων ατην κεντρικοποίηση των Υπηρεσιών της Αττικής, καθιστούν τούς εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εξιλαστήρια θύματα των επιλογών της Διοίκησης κατά την πρόσφατη ανάθεση Θέσεων ευθύνης.

Καλούμε σε άμεση κινητοποίηση την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ., τους βουλευτές της Ευβοίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματικούς φορείς προκειμένου να αποτρέψουμε το κλείσιμο -υποβιβασμό της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.»

Παραιτήθηκε από μέλος του Επιμελητηρίου

Σύμφωνα με το evima, ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας- μέλος στο Επιμελητήριο, κατέθεσε την παραίτησή του, την οποία αποδέχθηκαν τα μέλη της Δ.Ε. και έτσι τελικά δεν χρειάστηκε να προβούν οι ίδιοι σε κάποια άλλη απόφαση.

Την θέση του στην Δ.Ε. και στο ΓΕΜΗ αναλαμβάνει ο μηχανικός Δ. Βαρελάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώην – πλέον- μέλος του επιμελητηρίου με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή – Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης.

Βουλευτές κάλυπταν το κύκλωμα εφοριακών;

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η καταγγελία επιχειρηματία ότι βουλευτές κάλυπταν το κύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Όπως σημείωσε, υπάρχει φόβος στην περιοχή γιατί εμπλέκονται και βουλευτές.

«Δεν είναι τωρινό το θέμα, εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Φοβάται πραγματικά ο κόσμος γιατί είναι μπλεγμένοι και κάποιοι βουλευτές, κανά – δύο. Τους κάλυπταν» είπε επιχειρηματίας που μίλησε στον Alpha υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το κύκλωμα τον προσέγγισε και μεταφέρει τη μαρτυρία του για το πώς δρούσε.

«Γύρω στα 9 με 10 χρόνια λειτουργούσε το κύκλωμα. Υπάρχουν σφαγεία επειδή είναι πτηνοτροφική η Χαλκίδα, είναι κοτοπουλάδες και έμποροι. Στην αρχή μόλις έφευγαν τα φορτηγά από τα σφαγεία φορτωμένα δεν είχαν συμπληρώσει τα δελτία αποστολής. Τους έστησαν στην γωνία, τρεις ίδιοι και σταματούσαν τα φορτηγά» αναφέρει και σημειώνει ότι αν η παράβαση κόστιζε 50.000 ευρώ, τα «έβρισκαν» σε ποσά από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Παράλληλα περιγράφει ότι οι δοσοληψίες γινόταν δίπλα στην εφορία Χαλκίδας, όπου υπήρχε «μία πορτούλα» πλάγια από τη ΔΟΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση