Καίριο πλήγμα στον τουρισμό η διακοπή των δρομολογίων για Σποράδες από Άγιο Κων/νο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 07:56 Καίριο πλήγμα στον τουρισμό η διακοπή των δρομολογίων για Σποράδες από Άγιο Κων/νο

Κοινή επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας & Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ανατ. Στερεάς, προς τον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Διαβάστε την κοινή επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Χ. Στυλιανίδη οι Πρόεδροι, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας, Λευτέρης Μπράζας και της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ανατ. Στερεάς, Δημήτρης Σαμαράς, σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων από το Λιμάνι του Αγ. Κων/νου για Βόρειες Σποράδες.

Η επιστολή:

«Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, ένα έργο ιδιαίτερης αναπτυξιακής δυναμικής για την ευρύτερη περιοχή. 0 εκσυγχρονισμός του συγκεκριμένου λιμένα, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φεύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Εύβοια και Σποράδες αλλά και ο λιμένας να μπορεί να δέχεται μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύ πιο εύκολη την σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και κατά προέκταση της Απικής και της Αθήνας με τις Σποράδες, προσφέροντας παράλληλα ένα λιμάνι εξαιρετικά ανταγωνιστικό στο λιμάνι του Βόλου για να φτάσει κανείς εύκολα σε έναν τουριστικό προορισμό.

Με ιδιαίτερη έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε το γεγονός, κατόπιν και σχετικής ερώτησης στη Βουλή του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρακιώτη ότι διακόπτονται τα δρομολόγια προς τις Σποράδες λόγω του ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αιτήθηκε την τροποποίηση της δρομολογιακής γραμμής και την εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, από 22-05-2024 έως 30-09-2024, κατόπιν διαπίστωσης προβλημάτων κατά την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Μάλιστα δε, στη σχετική σας απάντηση αναφέρετε ότι «εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κυματισμός που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες -παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Κατόπιν σχετικής μας ενημέρωσης οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ουδέποτε παρατηρήθηκε έντονο πρόβλημα από τον υψηλό και έντονο κυματισμό των πλοίων καθότι η ταχύτητα τους περιοριζόταν αρκετά κατά την προσέγγιση τους στον λιμένα και την παραλιακή ακτογραμμή όπου υπήρχαν λουόμενοι.

Ως τοπικοί φορείς, θεωρούμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ιδιαιτέρως δυσμενή για την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας που θα προκαλέσει καίριο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής και θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση τον τόπο μας όσο και την ίδια την επένδυση. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά, ότι το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου είχε προϋπολογισμό 9,8 εκατ. ευρώ, εύλογα προκαλούνται ερωτήματα για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία υπονομεύει ένα οραματικό έργο. Τόσο ως Επιμελητήριο, όσο και ως Ομοσπονδίες, έχουμε δεχθεί αρκετά παράπονα από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που είχαν και έχουν οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

πιστεύουμε ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή αυτής της απολύτως δυσμενούς κατάστασης όπως αυτή δείχνει να διαμορφώνεται.

Ευελπιστώντας στη θετική αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος που έχει προκύψει, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση