Λιβαδειά: Έρχεται το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering - Maths

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 07:52 Λιβαδειά: Έρχεται το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering - Maths

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GARAGE EDU HUB διοργανώνει το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering - Maths με θέμα τις STEM(Science-Technology-Engineering-Mathematics) & Αθλητισμός.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης για τη προσέγγιση και επίλυση προβλημάτων, τη λεγόμενη υπολογιστική σκέψη (computational thinking). Η υπολογιστική σκέψη είναι μία ολόκληρη διαδικασία, μία σειρά από βήματα που οδηγούν στην επίλυση ενός προβλήματος με το βέλτιστο τρόπο.

Η δομή του RoboFestival βασίζεται στη λεγόμενη διερευνητική μάθηση. Με όχημα τα projects και με τη σωστή καθοδήγηση τα παιδιά προβληματίζονται, ερευνούν, πειραματίζονται για το πως θα επιλύσουν ένα πρόβλημα. Επί της ουσίας τα παιδιά «ανακαλύπτουν» τη γνώση βιώνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από τα πολλά και διαφορετικά εργαλεία με αποτέλεσμα η μάθηση να γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι να γίνεται μάθηση.

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε 80 παιδιά Δ’- Ε’ - Στ’ δημοτικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί 15 και 16 Ιουνίου 2024 στη Λιβαδειά ( Διοικητήριο Περιφέρειας).

Σάββατο 15 Ιουνίου: 11.00-16.30  και Κυριακή 16 Ιουνίου: 10.00-14.00

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 20 ομάδες των 4 ατόμων. Η κάθε ομάδα με την καθοδήγηση των προπονητών/εκπαιδευτικών, θα κατασκευάσει και θα προγραμματίσει τα δικά της ρομπότ(τερματοφύλακα και ποδοσφαιριστή), ενώ παράλληλα τα μέλη της θα γνωρίσουν την σημασία της συνεργασίας και θα διαγωνιστούν με τις άλλες ομάδες σε ένα ξεχωριστό ρομποτικό τουρνουά ποδοσφαίρου όπου οι ίδιοι μαθητές θα κατευθύνουν μέσω υπολογιστή τους ρομποπαίχτες τους. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα! 

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε στον παρακάτω σύνδεσμο από 29-5-2024 έως 9-6-2024 : https://garage.edu.gr/registration_leivadia/

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2221181588 και 6936781880

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση