MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Σπανός: «Λογικές ‘’να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα’’ δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Σπανός: «Λογικές ‘’να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα’’ δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Η θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», δυναμικότητας 30 κλινών…

Θέση στη συζήτηση που άνοιξε η γειτονική Θεσσαλία, διεκδικώντας ένα μεγάλο έργο που γίνεται στη Λαμία και βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, αυτό της Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία, παίρνει με ανάρτησή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Διακρίνοντας κι εκείνος τη λογική «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» στις διεκδικήσεις των «γειτόνων», ο κ. Σπανός καλεί τους συναδέλφους του να μείνουν μακριά από κάτι τέτοιο, αλλά και να επικεντρωθούν στα του τόπου τους, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς ετεροπροσδιορισμό. Κλείνει μάλιστα με τη φράση «Τα υπόλοιπα απλώς περισσεύουν._», βάζοντας μετά την τελεία και παύλα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τέλος οποιασδήποτε συζήτησης από τρίτους για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια ευθύνης του.

Η ανάρτηση του κ. Σπανού:

«Έχουμε από την πρώτη στιγμή καλωσορίσει και περιμένουμε τα τελευταία στάδια για την ίδρυση και λειτουργία ογκολογικού τμήματος στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας που, ως γνωστόν, ήδη εδώ και 6 μήνες κατασκευάζεται!

Η δομή αυτή θα βοηθήσει πολλές χιλιάδες ανθρώπων να προλάβουν, ή να αντιμετωπίσουν στην εξέλιξή της, την επάρατη νόσο και ως εκ τούτου έρχεται να συμβάλλει δραστικά σε μια τεράστιας σημασίας κοινωνική ανάγκη.

Με αφορμή όμως τη δημόσια συζήτηση που (μετά από χρόνια ύπαρξης αυτού του σχεδιασμού!) άνοιξε ανεξήγητα μόλις προ ολίγων ημερών, καλώ τον συνάδελφο και γείτονα, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και άλλους επίσης σεβαστούς αυτοδιοικητικούς της περιοχής, να αποφεύγουν τις αρνητικές αναφορές για πράγματα που ΔΕΝ τους αφορούν, όπως το ογκολογικό της Λαμίας.

Λογικές «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση και σίγουρα δεν μπορεί να έχουν ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία.

Καθένας μπορεί και οφείλει να ασχοληθεί με τις διεκδικήσεις για τον τόπο του και μόνο, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς ετεροπροσδιορισμό. Τα υπόλοιπα απλώς περισσεύουν._»