Εκδήλωση στο Γύθειο για την ελιά Καλαμών με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:39 Εκδήλωση στο Γύθειο για την ελιά Καλαμών με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 η εκδήλωση με θέμα: «Ελιά Καλαμών/Kalamata olives: και τώρα τι κάνουμε; Θωρακίζουμε το προϊόν» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Επιμελητήρια Φθιώτιδας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Μεσσηνίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο οικοδεσπότης & Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: «Παγκοσμίως η ελιά καλαμών είναι γνωστή και εμπορεύεται ως “Kalamata olives”. Στην Ελλάδα η καταχώρηση της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON» δίνει το δικαίωμα στους εξαγωγείς της Ελιάς Καλαμών να χρησιμοποιούν νόμιμα την ονομασία που εδώ και δεκαετίες έχει κάνει γνωστό το προϊόν παγκοσμίως, διασφαλίζοντας έτσι τις εξαγωγές 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως καθώς και την οικονομική επιβίωση χιλιάδων παραγωγών και εργαζόμενων».

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννη Παναρίτη για την άψογη φιλοξενία ανέφερε ότι: «χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που σε αυτήν μας την εκδήλωση παρίστανται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές καθώς και όλοι οι φορείς που έχουμε κοινό συμφέρον για το εθνικό μας προϊόν. Χρειάζεται κοινή γραμμή πλεύσης και από κοινού προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εμπλεκομένων με το εν λόγω προϊόν πλευρών». Κλείνοντας τόνισε ότι «τα Επιμελητήρια θα παραμείνουν πιστά στη δέσμευσή τους για τη συνέχιση της συνεργασίας τους για το θέμα της ελιάς καλαμών».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση