Κοτρωνιάς: «Ατυχής» η παρέμβαση Κουρέτα για το Πρότυπο Ογκολογικό κέντρο του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 08:10 Κοτρωνιάς: «Ατυχής» η παρέμβαση Κουρέτα για το Πρότυπο Ογκολογικό κέντρο του ΓΝ Λαμίας

Επιστολή του Λαμιώτη Βουλευτή στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη…

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον «ατυχή» την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα σε σχέση με το έργο της Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία που κατασκευάζεται στο Νοσοκομείο Λαμίας, απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη επιστολή.

Στη συγκεκριμένη επιστολή εκτός ότι περιγράφει τις κινήσεις που είχαν ξεκινήσει από το 2019 για αυτό το εμβληματικό έργο, για το οποίο έχουν ήδη εκταμιευθεί 2 εκατ. ευρώ, ζητεί επιπλέον τη στήριξη του Υπουργού για επιπλέον αναβάθμιση, ενώ αφήνει και το μήνυμα προς τους Περιφερειάρχες ότι χωρίς περιφερειακή συνείδηση και χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη του ΕΣΥ στην Πατρίδα μας.

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

 Κύριε Υπουργέ ,

   με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κυρίου Κουρέτα σε σχέση με το πρότυπο Ογκολογικό κέντρο του Γενικού νοσοκομείου Λαμίας του οποίου μάλιστα , η κατασκευή , βρίσκεται σε εξέλιξη.

     Με έκπληξη γιατί , ως επί πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός , πιστεύω ότι η περιφερειακή και ισόρροπη ανάπτυξη , πρέπει να είναι πολιτικός κανόνας για όσους υπηρετούν την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

    Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτελεί την ναυαρχίδα του ΕΣΥ στην Στερεά Ελλάδα και πρέπει να αναβαθμιστεί για να λειτουργεί αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών.

     Άλλωστε από τις 5/11/19 που έγινε η αρχική πρόταση και από τις 21 /10/2020 που κατατέθηκαν οι μελέτες του έργου (το οποίο εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης ), το έργο βρίσκεται κατασκευαστικά σε εξέλιξη και έχει ήδη απορροφήσει 2.000.000 € από τα 9.800.000 € που αποτελούν τον συνολικό του προϋπολογισμό.

    Αντίθετα με τις αιτιάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας , θεωρώ ότι ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , θα πρέπει όχι μόνο να στηρίξετε αλλά και να αναβαθμίσετε το πρότυπο αυτό Ογκολογικό κέντρο της Λαμίας της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , γιατί ασφαλώς είναι ένα έργο απαραίτητο , ένα έργο που θα βελτιώσει λόγω της εγγύτητας την ποιότητα ζωής των ασθενών στην Στερεά Ελλάδα , αλλά θα αποφορτίσει και το από χρόνια λειτουργούν Ογκολογικό τμήμα της Λάρισας.

    Κύριε Υπουργέ , είμαι βέβαιος για το ενδιαφέρον σας και την στήριξή σας στο έργο αυτό που δίνει και το μήνυμα στους Περιφερειάρχες , ότι χωρίς περιφερειακή συνείδηση και χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη του ΕΣΥ στην Πατρίδα μας που αποτελεί προϋπόθεση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων .     

Με εκτίμηση

Ο Βουλευτής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση