Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 08:04 Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Φθιώτιδος Συμεών

Από σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024…

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 10 έως 16 Ιουνίου 2024

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 

09:00 π.μ.: Επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής του κ. Βασίλη Κοντογεώργου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

12:00 μ.μ.: Συνεδρίαση υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη».

14:00 μ.μ.: Παράθεση γεύματος στους εργαζομένους της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Βασιλική Στυλίδος (Δήμος Στυλίδος).

19:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

20:30 μ.μ.: «Να σου πω μια ιστορία…»

Μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνουν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμίας «ΑΡΙΑΔΝΗ» και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Νεοχωριτών Δομοκού «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

(Μ. Αλεξάνδρου & Αγράφων, Ν. Άμπλιανη, Λαμία).

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μαντασιάς Δομοκού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

20:15 μ.μ.: Προσκυνηματική ευχετική επίσκεψη στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αναστάσεως του Κυρίου στην παραλία Πελασγίας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

09:00 μ.μ.: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Βασιλική Στυλίδος (Δήμος Στυλίδος).

11:00 π.μ. : Εγκαίνια Αιολικού Πάρκου στη Μαλεσίνα.

19:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Σωτήρος πλησίον του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

22:30 μ.μ.: Έναρξη δραστηριοτήτων του συλλόγου «Κέντρο Πολιτισμού Φθιώτιδας»

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Σωτήρος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

20:00 μ.μ.: Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στο Νέο Μοναστήρι.

Μετά το πέρας των Θυρανοιξίων θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό έθιμο «Κουρμπάνι» από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέου Μοναστηρίου και τον Δήμο Δομοκού.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

11:00 π.μ.: Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο του Δρ. Δημητρίου Καλία, CEO της Nano Algae Solutions.

18:30 μ.μ.: Έναρξη εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

19:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιεπισκοπικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Κέντρου Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος επί τη επετείω της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Αικατερίνης και Ιερά Λιτανεία.

Αγιασμός για την έναρξη της θερινής Κατασκηνωτικής Περιόδου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:30 π.μ.: Τελικοί αγώνες του 2ου Εκκλησιαστικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στο Ποδοσφαιρικό Στάδιο του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

17:00 μ.μ.: Εγκαίνια του νέου γηπέδου της Κάτω Τιθορέας.

18:00 μ.μ. : Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

19:30 μ.μ.: Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας. 

20:30 μ.μ.:  Ετήσια εορτή κερασιού από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φραντζή Φθιώτιδας «ο Άγιος Γεώργιος».

21:30 μ.μ.:  «Του έρωτα και της ξενιτιάς»

Μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

10:30 π.μ.: Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Πόλεως της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Υπάτης.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

11:00 π.μ.: Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Πόλεως της Υπάτης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

19:30 μ.μ.:  Εκδήλωση – Αφιέρωμα που διοργανώνει η Χριστιανική Εστία Λαμίας με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο .

21:00 μ.μ.:  Θερινή Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση