Καιρός: Ξεκινά η «καυτή» εβδομάδα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» στους 42 βαθμούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 09:34 Καιρός: Ξεκινά η «καυτή» εβδομάδα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» στους 42 βαθμούς

Aύξηση της θερμοκρασίας με αφρικανική σκόνη και τον υδράργυρο να φτάνει Τετάρτη και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις προς τα ηπειρωτικά ως το μεσημέρι, ενώ εντονότερες θα είναι προς το απόγευμα με λίγες τοπικές βροχές. Σε άνοδο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, θα φτάσει το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς στα δυτικά, 37 στα βόρεια, 38 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 35 στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπεται αρκετός ήλιος και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Πρόκειται να σημειωθεί και νέο κύμα αφρικανικής σκόνη από σήμερα Δευτέρα έως Παρασκευή, αφού οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά της αποπνικτικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 40 με 42° Κελσίου, δηλαδή περίπου 10-12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Σε ποιες περιοχές πιθανόν το θερμόμετρο να δείξει τους 43 βαθμούς. Πολύ τοπικά κυρίως σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κρήτη, Ρόδος.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. εταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Και εδώ αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και την θερμοκρασία από τους 20 έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά. Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Το ίδιο μοτίβο θα ισχύει και στα Ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας με γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μεταβλητοί οι άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ. Και θερμοκρασία 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καλός θα είναι και ο καιρός στην Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα φτάσει από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου Δωδεκάνησα

Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις στα βόρεια, με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Σχετικά φυσιολογική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Μεταβλητοί άνεμοι στα 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ με βαθμούς 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ. Και το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 11-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και τοπικά 41, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 12-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια έως 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και τοπικά τους 42, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40, και στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην κεντρική και νότια χώρα τοπικά θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 13-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 14-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιονιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, στα νότια όμως θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση