Για ποιο δήμο υπέγραψε έργα ύψους 1 εκατ. € ο Φάνης Σπανός

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 07:50 Για ποιο δήμο υπέγραψε έργα ύψους 1 εκατ. € ο Φάνης Σπανός

Συγχρηματοδοτούμενες πράξεις από το ΕΓΤΑΑ…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης των ακόλουθων έργων στο Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την Τοπική Στρατηγική Ανάπτυξης για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα», του Μέτρου 19: «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ)», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Πρόκειται για τα έργα:

  • «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΦΡΑΓΚΑΚΗ», στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
  • «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΒΡΥΣΕΣ» στον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Οι πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον προϋπολογισμό των δυο έργων.

Για την οριστικοποίηση της ένταξης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ειδική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλη Βαβουλιώτη και τον προκάτοχό του Βαγγέλη Κούκουζα, παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Σίμου Κεδίκογλου, επί θητείας του οποίου ως Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είχε εξασφαλιστεί η ενίσχυση πόρων του προγράμματος "Leader" για την υλοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Π.Ε. Εύβοιας.

«Αντλούμε κονδύλια από κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ανταποκριθούμε σε ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και σε αιτήματα Δήμων της Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Για τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας εντάσσουμε  δυο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020. Με αυτά τα χρήματα θα γίνει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού Φραγκάκη, αλλά και η πλακόστρωση οδών στην Αγ. Άννα».

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Βαβουλιώτης τόνισε: «Εργαζόμαστε στην Αναπτυξιακή με συνέχεια και συνέπεια, ώστε να υλοποιηθούν έργα και δράσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Μαζί με τον πρώην Πρόεδρο Βαγγέλη Κούκουζα και τον Βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου, είχαμε συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Παπαγιαννίδη και έτσι φθάσαμε στην ένταξη των συγκεκριμένων έργων με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. Παραμένουμε στη διάθεση όλων για τη σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση