Σε «Red Code» μέχρι την Παρασκευή οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 08:12 Σε «Red Code» μέχρι την Παρασκευή οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς…

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά την έκδοση του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Πέμπτη 13 Ιουνίου, αλλά και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας όπως επικαιροποιήθηκε την 11-06-2024, αποφάσισε να τεθούν σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) από σήμερα Τετάρτη 12-06-2024 ως και την Παρασκευή 14-06-2024, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιών στις εν λόγω περιοχές προβλέπεται να παραμείνει πολύ υψηλός.

Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση