ΦοΔΣΑ Στερεάς: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 11:58 ΦοΔΣΑ Στερεάς: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαμίας (Σ.Δ.Ε.) ‘’έκλεισε’’ ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας τις περιβαλλοντικές του δράσεις για το σχολικό έτος 2023-2024, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θέλοντας να δώσει μια ‘’δεύτερη ευκαιρία’’ στο ίδιο το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Σ.Δ.Ε. Λαμίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Οι μαθητές ανακάλυψαν πως τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.). Επίσης, κατανόησαν πως μέσω της επαναχρησιμοποίησης προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα αναπτύσσουμε δεξιότητες, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να προβληματιστούν για διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη και να γνωρίσουν πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, συνειδητοποιώντας την ατομική τους ευθύνη και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που θα ωφελούσαν το περιβάλλον.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ δώρισε στους συμμετέχοντες στυλό, τσάντες & καπέλα ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση