MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Προσωρινά κρατούμενοι οι πρώτοι 4 συλληφθέντες για τη χασισοφυτεία στις Λιβανάτες

Προσωρινά κρατούμενοι οι πρώτοι 4 συλληφθέντες για τη χασισοφυτεία στις Λιβανάτες

Την Τρίτη στον Ανακριτή και οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο 48χρονος αστυνομικός…

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τα πρώτα τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για τη χασισοφυτεία που αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου στην περιοχή μεταξύ Μεγαπλάτανου και Λιβανατών κοντά στο Γουλέμι, μετά την απολογία τους σε Ανακριτή και Εισαγγελέα Λαμίας.

Ειδικότερα κρίθηκαν προφυλακιστέοι τέσσερις (4) Αλβανοί υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και ο 41χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης που συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης το δρόμο για τη φυλακή πήραν με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ένας ακόμη 38χρονος που συνελήφθη μαζί με τον αρχηγό στην Αθήνα και οι δύο Αλβανοί 41 και 35 ετών που εντοπίστηκαν να φυλάνε τη φυτεία στο δύσβατο μέρος των Λιβανατών και συνελήφθησαν.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με προσδοκόμενα έσοδα άνω των 75.000 ευρώ, παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας και ο πρώτος και για παράνομη οπλοφορία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης, Μεθόδιος Μεταλιωτάκης, Ελευθερία Βάρσου, Χάρις Σύψας και Μιχάλης Τριαντάφυλος, υποστήριξαν ότι σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιοποίησε η ΓΑΔΑ, φαίνεται ότι επρόκειτο για μια φυτεία με ξεραμένα δενδρύλλια με εξαίρεση μερικές δεκάδες. Επίσης με γραπτό αίτημά τους προς τον Ανακριτή Λαμίας, ζήτησαν το video της φυτείας από τη ΓΑΔΑ προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Την Τρίτη (18/6) σειρά να απολογηθούν έχουν οι άλλοι τέσσερις (4) συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο 48χρονος αστυνομικός από τη Λοκρίδα και ο 31χρονος Αλβανός που εργαζόταν στην περιοχή. Μαζί τους θα απολογηθεί και ο 24χρονος Έλληνας, με τον 39χρονο Αλβανό που μαζί με τους άλλους δύο που συνελήφθησαν στη φυτεία, φέρεται να είχαν παρόμοιο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.