Ξεκινούν καθαρισμοί ποταμών - ρεμάτων και αντιπλημμυρικές εργασίες στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 19:23 Ξεκινούν καθαρισμοί ποταμών - ρεμάτων και αντιπλημμυρικές εργασίες στην Εύβοια

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ.

Πρόκειται για υποέργο του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΑΠΟ ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ».

Η σύμβαση προβλέπει εργασίες σε ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων: Ταμυνέων, Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών, Κύμης, Στυραίων, Μαρμαρίου, Καρύστου και Καφηρέως. Ειδικότερα πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες:

• Καθαρισμού ρεμάτων από φερτά υλικά και λοιπές προσχώσεις.

• Αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως αποκατάσταση λιθορριπών για την προστασία κοίτης και πρανών ρεμάτων.

• Συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών υφιστάμενων τεχνικών και λοιπών έργων, όπως αποκαταστάσεις τμημάτων συρματοκιβωτίων, βάθρων και πτερυγότοιχων γεφυρών κλπ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινούμε εγκαίρως εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της νότιας Εύβοιας. Διαθέτουμε 620.000 ευρώ για να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες εργασίες, τις οποίες υπέδειξαν και θα επιβλέψουν οι υπηρεσίες μας. Η σύμβαση περιλαμβάνει εργασίες σε όλες τις Ενότητες των Δήμων Κύμης - Αλιβερίου και Καρύστου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Συνεχίζουμε με προσήλωση και προγραμματισμό, την συστηματική αναβάθμιση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του τόπου μας, σε κάθε άκρο της Εύβοιας και της Σκύρου μας. Η κλιματική κρίση και η έντονη γεωμορφολογία του τόπου μας, επιτάσσουν έργα και παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στους συμπολίτες μας να αισθανθούν ασφάλεια και σταθερότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση