Φθιώτιδα: Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 09:15 Φθιώτιδα: Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον

«Μου φώναξε "δεν είμαι καλά" και σωριάστηκε στο έδαφος»: Η μαρτυρία για τον θάνατο του πυροσβέστη στη Φθιώτιδα.

Ο πυροσβέστης Ευάγγελος Πάνος από την Αμφίκλεια κατέρρευσε την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στα σύνορα Φθιώτιδας - Βοιωτίας -  «Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές...», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί την απώλεια ενός 49χρονου πυροσβέστη (5ετους θητείας), που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαζί με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ χθες το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 4:00΄ το απόγευμα. Ο 49χρονος πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.

Τα λόγια του ανθρώπου, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο 49χρονος Βαγγέλης Πάνος, συγκλονίζουν.

Ο αρχιπυροσβέστης του τμήματος της Αμφίκλειας και «κολλητός» φίλος του άτυχου πυροσβέστη μίλησε στο protothema.gr, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη. «Είχαμε σβήσει τη φωτιά, όταν μου φώναξε "δεν είμαι καλά". Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος. Έτρεξα από πάνω του, έπιασα τον σφυγμό του και άρχισα να του κάνω μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή, αλλά μάταια. Το παλικάρι είχε φύγει».

Όπως λέει ο αρχιπυροσβέστης, ο άτυχος συνάδελφος και φίλος του, που υπηρετούσαν μαζί από το 2000, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του. «Τη βάρδια την ξεκινήσαμε μαζί. Δεν είχε εκφράσει κάποιο παράπονο, ότι δηλαδή πονάει κάπου ή ότι δεν αισθάνεται καλά.  Ούτε είχε πει ποτέ ότι έχει κάτι η υγεία του, εκτός βέβαια αν είχε κάτι και μας το είχε κρύψει».

Ο 49χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά διαπίστωσαν το θάνατό του, που πιθανότατα προήλθε από ανακοπή. Ωστόσο η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 49χρονου πυροσβέστη.

Η είδηση για τον χαμό του έπεσε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας όπου υπηρετούσε ο 49χρονος και εκεί διέμενε μαζί με τους γονείς του και τα δυο αδέλφια του.

Συλλυπητήρια Κώστα Μπακογιάννη

Σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνος, έχασε τη ζωή του.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση