Λαμία: Έχουν ξεφύγει εντελώς οι ανήλικοι ρομά - Επιτέθηκαν σε φοιτήτρια μέρα μεσημέρι μέσα στην πόλη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 09:55 Λαμία: Έχουν ξεφύγει εντελώς οι ανήλικοι ρομά - Επιτέθηκαν σε φοιτήτρια μέρα μεσημέρι μέσα στην πόλη (Φώτο αρχείου)

Την εριξαν κάτω και την έγδυσαν με σκοπό να τη ληστέψουν.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανήλικοι ρομά απασχολούν τις αρχές. Έχουν κλέψει πορτοφόλια, τσάντες, περίπτερα και καταστήματα, ενώ έχουν απειλήσει μαθητές και τους έχουν πάρει κινητά και χρήματα.

Αυτή τη φορά οι δυο ανήλικοι ρομά πλησίασαν μια 23χρονη κοπέλα, που περπατούσε στην οδό Χαλκομάτας στη Λαμία. Της ζήτησαν χρήματα και επειδή προφανώς αρνήθηκε να τους δώσει της επιτέθηκαν, την έριξαν κάτω, της άρπαξαν από το μπουφάν και κέρματα, ενώ στη συνέχεια την έγδυσαν μέσα στο δρόμο.

Η κοπέλα που είναι φοιτήτρια στην πόλη μας ξεπερνώντας το αρχικό σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι δυο δράστες έφυγαν τρέχοντας.

Η 23χρονη ενημέρωσε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον έναν από τους δυο ανήλικους, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την κοπέλα.

«Τα παιδιά μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν, ακόμα και να πάνε φροντιστήριο, αφού πέφτουν θύματα επιθέσεων τους, ακόμα και στο κέντρο της πόλης...Συνήθως τους ζητάνε το κινητό ή χρήματα, απειλώντας ότι θα τα χτυπήσουν. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει...», αναφέρει ένας γονιός στο LamiaReport.

«Φυσικά δεν τα έχουμε με τους ανήλικους ρομά, γιατί και αυτά παιδιά είναι, που θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Οι γονείς τους όμως; Αν ήξεραν ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά θα τα άφηναν ή θα τα έστελναν να ληστεύουν μικρά παιδιά; », αναρωτιέται κάποιος άλλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση